Reklama

Reklama

Traffic in Souls

USA, 1913, 88 min

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

V těchto letech byli v USA významné tři žánry: grotesky, válečné nebo pacifistické filmy a tzv. white slave films což je případ tohoto filmu. Tyto filmy byly hodně senzacechtivé a poměrně brzy se dostaly do kritiky a zanikly, protože reformátoři chtěli, aby byly filmy morálně nezávadné. Film se mi líbil, je poměrně zábavný. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí jednoznačně za vidění. Nejspíš jde o vůbec první příklad reprezentující to, pod čímž si řada lidí vybaví hanlivě užívané sousloví "americká akční kravina". Ve své době měl tenhle skandální film obrovský úspěch. A i když proběhly zákazy, tak kostky už byly vrženy. I pro současného - připraveného - diváka jde o lehce stravitelný film, jenž dokáže i díky rychlému střihu udržet jeho zájem. Tohle se v bledě modrém točí přes sto let. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu má snímek "Traffic in Souls" nesmírně zajímavé téma, protože se jedná o kriminální film, i když nikoli vyloženě akční, kde se žena snaží s malou pomocí strážníka zatočit s nucenou prostitucí, která už stačila semlít její sestru. Není to v obraznosti nijak explicitní, to zase ne, ale to téma je pojato zajímavě a i po více jak sto letech má smysl se na film kouknout. ()

Reklama

Reklama