Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (79)

kitano 

všechny recenze uživatele

Fajnova, komixovo ladena zalezitost, v ktorej hrdinovia maju obrovsku silu a dalsie specialne schopnosti, ktore vyuzivaju zvacsa na krvavu destrukciu oponentovej telesnej schranky. Velmi mi to pripomenulo komixove dobrodruzstvo Loba, ktory si to vo vezeni rozdal s Obrptakem (toto sa tak isto odohrava vo vezeni). Ti, ktory ten komix poznaju, vedia, ze to je prenaramna brutalita a tento film sa tomu minimalne vyrovna. Milovnici gorefestov tento kusok nemozu minut. (8.7/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Rickyho "průrazné" kung-fu zastíní na chvilku jen maník, jenž si rozřízne nožem břicho, vytáhne střevo a začne s ním škrtit svého protivníka. Tahle kulantní vražedná technika mu bude stejně houby platná... Ricky jede! A končetiny létají a hektolitry kečupu čvachtají hezky zvesela a zábavně, jak to umí snad jen v Hong Kongu. Gumová odpornost opravdu evokuje mamču z Braindead :-) A mít u nás v celách takový režim jako ve filmu, tak je české vězeňství v troskách :-) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal nějaký klasický kung-fu snímek z prostředí věznice, ale to co se přede mnou odehrálo, to nemělo obdoby. Pro zasvěcené stačí napsat, že se jedná o "kung-fu Braindead", pro nezasvěcené se jedná o neskutečně krvavou, nechutnou, zvrácenou, debilní a hlavně extrémně zábavnou jízdu, kde vás po pár minutách nepřekvapí vůbec nic, ani obrovský mlýnek na maso v akci. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Scénář to nemá, herce to nemá, příběh to nemá, takže by to měla být sračka? Asi jo, jenže to má Rickyho a to je takovej drtič, že to nemá obdoby, prakticky sám neskutečně zmasakurje všechny vězeňský bosse takovým způsobem, že po nich zbydou jen střeva na podlaze. Ono totiž Rickymu většinou stačí jen jeden úder na to, aby vyvrhnul vniřnosti svýmu nepříteli nebo mu pohlavkem vyrazil oko, či jednou ranou zdemoloval ruku, že zbyde jen rozervaný předloktí a prsty na podlaze a nebo urazil půlku hlavy i s mozkem. Ricky je prostě absolutní nezabitná mašina na gore scény a to po celej film, včetně mlecího finále ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Taková japonská verze Braindead zasazená do vězeňského lágru. Klasická schémata podobných filmů z tohoto prostředí, pěkně dementní dialogy a celková zápletka je převratná jako jídelníček v komunistickém lágru. Ale co, zde se jedná pouze o Gore jatka, jež jsou vcelku se solidním kung-fu stylem (na svou dobu) v podání Rickiho slušnou zábavou na kratší odpoledne... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Gang čtyř, jenž šéfuje vězňům, se v původním kantonském překladu jmenuje Čtyři nebeští králové. (Caelos)
  • Ve finálním souboji bylo použito tak moc falešné krve, že představitel Rickyho Siu-Wong Fan nemohl červenou barvu smýt ještě 3 dny. (Caelos)
  • Film bol zakázaný v Írsku, Malajzii a Západnom Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama