Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (79)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pokud máte zvrácený smysl pro humor, rozhodně se s Rickym nebudete nudit, hlavně nesmíte čekat zbytečnosti jako ucelený příběh, cokoliv reálného nebo snad že američtí dabéři rozuměli aspoň jednomu slovu v původním znění. Místo toho dostanete to nejšílenější kung-fu, kde protivníci používají mistrné bojové taktiky, při kterých si nožem rozříznou vlastní břicho a Rickyho zkoušejí uškrtit svými střevy nebo se z ničeho nic promění v horu svalů. A celou dobu nechápete, jak se do vězení dostane chlápek, který dokáže proběhnout ocelovou mříží a pěstí rozbít zeď. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Síla. Zdaleka ne však jen Rickyho fyzická. Tohle je fakt maso, občas (vlastně docela často) i doslova. Je to nechutné, hnusně natočené, s mizernými efekty i choreografií, marnými dialogy a má to příběh stojící za starou bačkoru. Ale přesto přese všechno se na to skvěle dívá a člověk se opravdu baví. Ne nadarmo to tu spousta lidí srovnává s Braindedem... Když se člověk trochu zamyslí, tyhle dva filmy mají společného víc než dost. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tak neznesiteľne / neodolateľne okaté béčko, že... tak neznesiteľne okaté, až je neodolateľné - tak neodolateľne okaté, až je neznesiteľné... Riki-Oh sa rúti, ruve, trhá, drví, preráža - kosti, telá, skaly, mreže, steny...a občas len tak tupo civí ako dement, prípadne si zahrá na píšťalke. Tak sa chová ako dáky polyp - jednobunkovec, čo neuvažuje komplexne a len čaká na správny impulz, aby niekoho / niečo rozbil. Občas sa mi chce zaplakať - prečo je to také tupé, keď by to mohlo byť také dobré ?! - ale Ricky vzápätí nejakému hajzlovi odtrhne hlavu! A už je zase na chvíľu odpustené. Príbeh je nesúdržný ako ožranova reč, ale hlavné je, že sa každú chvíľu zjaví nejaký ultra-záporák, ubližujúci zo zábavy starčekovi, ktorému môže Ricky jedným úderom vyvrhnúť vnútornosti z tela von... Trailer, ktorý je lepší ako celý film dokopy a od ktorého si film mohol vziať atmosféru, aby mi vzal dych a nie len potešil ma krvavou exploatáciou a zarmútil nevyužitím emocionálneho potenciálu, sa mi v poslednej dobe stal drogou... Niet dňa, aby som si ho aspoň jedinký krát nepustil : http://www.youtube.com/watch?v=RZiti9RhYlw ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle vězení je mimořádné nejen kvůli tomu, že zde místní sadistickej šéfík pěstuje opium, ale i kvůli tomu, že sem nastoupí na výkon trestu Ricky - a to není jen tak obyčejný chlapík. Ricky disponuje neuvěřitelnou silou a pouští se do křížku s místními bossy jednotlivých částí úseků vězení, včetně jejich posluhovačských vězňů a práskačů. Vzniká tak neskutečnej humornej gorefest, který vrcholí závěrečnou ultimátní scénou s hlavním velitelem věznice, který naroste do nebývalých rozměrů a jde si to rozdat proti Rickymu. To je fakt meatgrinder!!! Nebál bych se srovnání s ranými filmy Petera Jacksona - Bad taste nebo Braindead, zejména humornou složkou a maskérskými efekty. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal nějaký klasický kung-fu snímek z prostředí věznice, ale to co se přede mnou odehrálo, to nemělo obdoby. Pro zasvěcené stačí napsat, že se jedná o "kung-fu Braindead", pro nezasvěcené se jedná o neskutečně krvavou, nechutnou, zvrácenou, debilní a hlavně extrémně zábavnou jízdu, kde vás po pár minutách nepřekvapí vůbec nic, ani obrovský mlýnek na maso v akci. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Film bol zakázaný v Írsku, Malajzii a Západnom Nemecku. (Paldiny)
  • V původním manga komiksu je Rickymu 21 let, zatímco Siu-Wong Fanovi bylo při natáčení pouhých 18. (Caelos)
  • Ve finálním souboji bylo použito tak moc falešné krve, že představitel Rickyho Siu-Wong Fan nemohl červenou barvu smýt ještě 3 dny. (Caelos)

Reklama

Reklama