Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V MegaTokyu jsou v roce 2027 Boomeři (umělí lidé) a lidé s kybernetickými částmi těla stále relativní novinkou, která s sebou nese řadu problémů. Jejich řešení má na starosti speciální AD policie, která - na rozdíl od normální policie - disponuje mnohem silnějšími a ničivějšími zbraněmi. Dvojice AD policistů (zkušená Gina Marceau a nováček Leon McNichol) se ve třech krátkých příbězích setkává s důsledky interakce živého a kybernetického v rámci jednoho těla a s filozofickými otázkami hranice mezi člověkem a strojem. Připravte se na brutální násilí, vraždy a zkažený svět plný prostituce, sexu a drog. (bergenia)

(více)

Recenze (6)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že se tam ty první dva díly skoro nic nedělo a všechno nechali až na poslední kapitolu, ale to už tu nudu předtim nezachrání. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

A.D. Police se vrací do světa Bubblegum Crisis, v jehož Mega-Tokiu se stále vyskytují boomers, androidé plnící různé úkoly, ale i řada lidských kyborgů. Hlavními hrdiny však tentokrát nejsou členky samozvaných strážců pořádku Knight Sabers, nýbrž zcela oficiální příslušníci AD Police, specializovaného útvaru, jenž má na starosti všechny problémy s boomers, od vyšetřování ilegálních úprav až po jejich fyzickou likvidaci, utrhnou-li se ze řetězu. +++++ Směs akčního, policejního a sci-fi žánru dostala dle mého názoru vyspělejší postavy, snad jakoby zestárly s divákem původnějšího Bubblegum Crisis. Mega-Tokyo stále zůstává nádhernou všeobklopující kulisou plnou světel, rychlostních silnic, potemnělých barů, pokoutních kyberdílniček, mrakodrapů a tunelů, po kterém se prohání stroje vrcholně osmdesátkových představ o budoucnosti za zvuků dokonale vhodných, stejně starých diskotékových hitů. Výrazný vizuální styl, prostředí, témata a snad i odtržení (nebo jen nezobrazení) většiny postav od těla společnosti posouvají AD Police někam k hranici, ba možná hluboko do území neo-noiru. +++++ AD Police sestává ze třech kratičkých povídek, z nichž každá se svým způsobem zabývá podstatou vědomého bytí, ne nutně lidského. Osobně mezi nimi vidím velmi malé, až mizivé rozdíly v kvalitě, ale přesto... první díl se mi líbil o něco méně než zbylé dva, které z obou stran ohmatávají hranici lidství (a "strojství"). ()

Reklama

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Flipnicem. Tohle jsem si hodně užil (jen bych ještě přidal tu starou muziku:). A hlavně si to nespleťte s A.D. Police Files - To protect and serve. Amíci totiž (s inteligencí sobě vlastní) přejmenovali A.D. Police na A.D. Police Files a A.D. Police Files na A.D. Police Files - To protect and serve. Takže se v tom skvěle dá vyznat. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Oldschoolové cyberscifíčko s noirovou atmoškou, rozdělené do tří psychologických povídek točících se okolo zkoumání hranic mezi člověkem a strojem. Rozhodně to má něco do sebe a na své si příjdou jak milovníci přemýšlivějších scifíček, tak i ti co vyžadují akci. Možná jsem byl naladěný na jinou frekvenci, ale měl jsem pocit, že je to místy kapku nečitelně sestříhané a občas divák jakoby neví kde je (blbě se to popisuje...je to takový ten jev, kdy scéna jede, záběr, záběr, záběr a teprve až po chvilce divákovi docvakne, že už je to nějákou dobu jiná scéna na jiném místě....ale možná to bylo fakt jen mé rozpoložení) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama