Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý venezuelský idealista prchá ze své země před revolucí. Odhodlá se odejít do hor a lesů v Amazonii. Zde potkává Rimu, ptačí dívku, která žije v souladu z přírodou. Oba se pak pokouší najít společnou cestu k lásce a úniku před násilím. (Terva)

Recenze (16)

Perverz 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický film Audrey, ale roli si myslím užila. Taková dívka lesa, i když je vidět, že se hodně točilo ve studiu, jsou tu všude zvířata, měkké zelené listy, zpívají ptáci, a Audrey s tím skvěle splývá. Ona je taková víla, však to všichni ví ;) . Jednoduchý film, ale dobře se na to dívá. Klidný, bez rušivých elementů velkých akcí. Pohlazení. Trochu mě dneska bolela hlava, takže mi to perfektně sedlo. Jako lék na bolest hlavy bohužel nemůžu doporučit, ale pro navození klidu, to ano. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Semtam si nejsem jistá, zda se jedná o kulisy z ruské pohádky, drogový rauš či dětsky prostou naivitu. Pojetí postav, které nedokážu definovat, ani skutečné ani snové, na mě moc dobře nepůsobí, možná trochu zombie? Miluji zvířata, tady působí jak obživlé vycpaniny. Audrey považuji za nejkrásnější herečku, no zjistila jsem, že moderní účesy, líčení a šaty jí sedí mnohem víc než přírodní styl. Zůstávám na rozpacích, bohužel. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Taková trochu "kitschig" pohádka z jihoamerické džungle... Můžeme jí vyčítat sentimentalitu, povrchnost, naivitu. Anebo se můžeme nechat unést příběhem o lásce, vždyť přece "... milovat je tak sladké! Probouzet se v tvém náručí, hledět si navzájem do očí!" - Mám pravdu, Rimo? https://www.youtube.com/watch?v=zEMe_Ei7PME ()

MrJoda 

všechny recenze uživatele

No jako film to rozhodně zaujme, místy je to dost napínavé a výprava je také moc krásná. Už jen fakt, že se mírně šílená lesní žena Audrey provázená prťavou srnou zamiluje do Normana Batese, kterej fakt nádherně zpívá, je docela zajímavá představa. Každopádně (pozor spoiler!) to, že na konci pojde dokonce i ta srna mě docela dopálilo. Je to rozhodně dost zajímavá věc, ale na uklidnění to teda podle mě moc neni. A navíc to má fakt divnej závěr zavánějící duchařinou nebo šílenstvím. Ale ať radši posoudí každý sám... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Krásná dramatická pohádka, zhlédnuta v anglickém znění (ale od jisté doby a po jistých zkušenostech díky ó velký filmový bože za angličtinu, jsou i horší..), na svou bídu se musím pochválit, že jsem rozuměla celkem dobře. Dějová linka je přímočará, mladík se vypraví hledat něco, a najde něco jiného... Pokud by to něco jiného nebyla Audrey, kdoví, jestli bych si s tímto snímkem dala tu práci, ale takto jsem ráda, protože se okamžitě přenesete do jiného času, místa, pomaličku se do děje zakousnete a najednou zjistíte, že jste vtaženi... Na konci se mi opět samovolně orosily oči, už to začíná být poněkud trapné, ale co naplat, pro mě čisté 4*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Spolu se snímkem Ben Hur (1959) je Zelené království prvním filmem natáčeným systémem Panavision. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)
  • Anthony Perkins byl po řadě starších mužů prvním z hereckých partnerů pro Audrey Hepburn, který byl blízký jejímu věku. Oproti herečce je o 3 roky mladší. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)
  • Nějaký čas se jako představitelka Rimy zamýšlela italská herečka Pier Angeli. (Myshkin)

Reklama

Reklama