Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I ASSUME YOU'VE COME HERE TO MAKE SOME ARRANGEMENTS." --------- Slávny román "Les Liaisons dangereuses" od de Laclosa bol sfilmovaný už niekoľkokrát (s blahom si vždy spomeniem na Formanovu dokonalú delikatesu Valmont). V tomto prípade dostal úplne nový kabát, zamenil intrigy francúzskej aristokracie v 18. storočí za moderný New York. Film som videl dnes poobede a neprešlo ani pár hodín a pozerám ho znova. Primälo ma k tomu sledovanie pilotného dielu nedokončeného seriálu, ktorý mal slúžiť ako sequel. S tým súvisel aj hlavný spúšťač – jeho záverečná scéna, kvôli ktorej som si proste Cruel Intentions musel pustiť zas. Magnetizujúca prehliadka hereckých schopností Sarah Michelle Gellar, kde už mi aj superlatívy príde zbytočné používať. A ostatní, nech sa snažili akokoľvek, vedľa SMG vyzerali herecky druhotriedne. Okrem nej bolo o vizuálnu stránku filmu aj inými prvkami – opulentný Jaguar XK140 z roku 1956 brázdil newyorské ulice, ulice metropoly, ktorá poslúžila ako exteriérová kulisa, honosné, noblesné sídla sa zase postarali o interiéry. V závere, ktorý mohol byť aj lepší, rezonuje skladba "Bitter Sweet Symphony" od Verve, ktorá k celému priebehu pasuje a za príbehom dáva "bittersweet" bodku. Čo viac dodať? Asi len, že replay čoskoro... (x) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé rozčarování, znechucení, výsměch. Napodruhé smíření, omluva Kumblemu, rozpaky nad změnou nálady z minuty na minutu a obdiv kompletního hereckého ansámblu. Můj osobní film to nikdy nebude, ale správně načasovaná projekce mi trochu pootevřela oči. P.S.: Dal jsem si známosti i potřetí a ta atmosféra zalézá pod kůži stále hlouběji. Nechápu se, ale s hodnocením stoupám výš a výš. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejzajmavějších filmů,které sem kdy viděl.Film,který mě svým způsobem zvláštně formoval,páč sem ho viděl v těžký pubertě kolem 15cti let,jeden z pár filmů mojí tak zvané pubertální pětky,která kdysi patřila k mým nejsledovanějším filmům,kde byli filmy jako Blade,nebo třeba Samotáři.Film mi dal poznat skvělou muziku,vynikající herce,nezapomenutelné hlášky a platonickou lásku k Sarah.Jeden z filmů po kterém sem se začal opravdu na plno zabývat filmy,jjako takovými,načež se z toho stal životní koníček a vedlo to až k přihlášení na ČSFD.Skvělý film,který u mě navíc funguje z určité osobní nostalgie......seď s nohama u sebe,tady nejsi na Jamaice :-D 99%. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

O můj bože, pokaždé když zhlédnu tento snímek tak mám husinu už na začátku z úvodní písničky, pokračuje to téměř během celého filmu a na konci je to nejhorší, jelikož závěrečná skladba + atmosféra = naprosto úžasné. Opravdu můj jeden z nejoblíbenějších snímků, dostane mě naprosto pokaždé! A to už sem ho viděla bezmála 10x. Celé to opravdu dokresluje doprovodná hudba, jelikož ta nemá chybu. Sarah Michelle Gellar je krásná a jedinečná a skvěle se hodí do této role, je takový protiklad Reese Witherspoon, která také exceluje. Samozřejmě musím zmínit i Ryana Philiippa jelikož ten je famózní, nejenom hereckým výkonem, ale i charizmatem. Dokonce mě baví i Selma Blair, i když ji moc nemusím, ale zde má opravdu roli ušitou na míru. Naprosto vynikající příběh a dějové zvraty. Rozmazlení, zazobaní nevlastní sourozenci, kteří mají rádi sex. Nejlepší film Rogera Kumbleho. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)
  • Scéna, v níž Sebastian (Ryan Phillippe) a Annette (Reese Witherspoon) jedou v autě z domova důchodců, byla částečně improvizací. Během natáčení se začala Witherspoon pitvořit a Phillippe se smál a říkal ji, ať toho nechá. Režisérovi se moc líbila chemie mezi oběma herci a když si uvědomil, že se jejich rozhovor do filmu hodí, použil ho. (Bauer)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno