Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Předělávka z historického kabátu do současné doby snímku docela prospělo a kouká se na to dobře. Obsazení mladými talentovanými herci Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe a Reese Witherspoon se vyvedlo a předvádějí slušné výkony. Navíc důkaz, že originální teen movie se dá natočit i v dnešní době........ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mé pubertální já byl film jako zjevení a rád jsem na to koukal. Ovšem i z dnešního pohledu mohu s klidným srdcem říci, že mě to baví skoro stejně jako kdysi. Je to svižně natočené, odsýpá to a předvádí nám všemožné intriky adolescentních zvrhlíků, kteří by udělali pro sex cokoliv. No a byly to právě Velmi nebezpečné známosti, kdo mi představil Reese Witherspoon...75% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Nebezpečné známosti přenesené do současnosti. Hmm, tak to by mohlo být něco extra." říkal jsem si před tím, než jsem film viděl. Trochu z té působivosti původního námětu ve filmu přece jen nakonec zůstalo. Ale jelikož jsem předtím viděl obě verze z konce 80. let, které byly naprosto špičkové, nemohl jsem tuto pro teenagery adaptovanou modernu nijak nadšeně vychválit. Přesto je to poměrně zdařilé dílko, které si své diváky zcela nepochybně získalo, a to hlavně mezi zmíněnými teenagery. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi nebezpečný film. Hlavne pre mňa. Dokázala som ho pozrieť 3x za sebou. Ryan bol veľmi dobrý a spolu s Reese výborne improvizovali. Zápletka bola zaujímavá. Okrem toho soundtrack bol tiež na úrovni. Najlepšia scéna je na konci keď Kathryn odhalia a Anette ide v Sebastianovom aute a do uší nám znie skupina The Verve. Krásne...100% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I ASSUME YOU'VE COME HERE TO MAKE SOME ARRANGEMENTS." --------- Slávny román "Les Liaisons dangereuses" od de Laclosa bol sfilmovaný už niekoľkokrát (s blahom si vždy spomeniem na Formanovu dokonalú delikatesu Valmont). V tomto prípade dostal úplne nový kabát, zamenil intrigy francúzskej aristokracie v 18. storočí za moderný New York. Film som videl dnes poobede a neprešlo ani pár hodín a pozerám ho znova. Primälo ma k tomu sledovanie pilotného dielu nedokončeného seriálu, ktorý mal slúžiť ako sequel. S tým súvisel aj hlavný spúšťač – jeho záverečná scéna, kvôli ktorej som si proste Cruel Intentions musel pustiť zas. Magnetizujúca prehliadka hereckých schopností Sarah Michelle Gellar, kde už mi aj superlatívy príde zbytočné používať. A ostatní, nech sa snažili akokoľvek, vedľa SMG vyzerali herecky druhotriedne. Okrem nej bolo o vizuálnu stránku filmu aj inými prvkami – opulentný Jaguar XK140 z roku 1956 brázdil newyorské ulice, ulice metropoly, ktorá poslúžila ako exteriérová kulisa, honosné, noblesné sídla sa zase postarali o interiéry. V závere, ktorý mohol byť aj lepší, rezonuje skladba "Bitter Sweet Symphony" od Verve, ktorá k celému priebehu pasuje a za príbehom dáva "bittersweet" bodku. Čo viac dodať? Asi len, že replay čoskoro... (x) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama