Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro mne především tragický snímek o asijském soudním systému a věznicích, ve kterých člověk přežívá jako zvíře. Kdo mě chce přesvědčit o nezávislosti „ctihodného“ soudce, který svůj rozsudek vynese pod vlivem emocí na základě novinového článku? V době, kdy byl snímek natočen, Malajsie nebyla - dle mého soudu - taková, jak ji soudce ve své řeči prezentoval. Snad měl část pravdy o americkém sociálním odcizení dětí. Rozhodně ale lhal v tom, že malajské děti jsou ve své zemi chráněny. Protože už jen pohled na malajské ulice svědčí o něčem naprosto jiném - bezdomovectví, chudoba, zaměstnávání dětí, a v neposlední řadě negramotnost. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poprava(jinak opět výborný distribuční překlad ... hahaha) je velmi zajímavým filmem se skutečně tíživým tématem,který donutí každého se zamyslet,jak by se v podobné situaci zachoval on sám.Naposled se mi něco podobného stalo u Gone,Baby,Gone a opět ani zde bych se nechtěl dostat do kůže hlavních hrdinů.Bohužel,samotný snímek u mě docela dost ztrácí jednak netrefně obsazeným Vince Vaughnem a jednak opravdu nudnou a hlavně bezemoční první polovinou snímku,kdy je navíc vše dopředu dost jasné,co se bude dít.Druhá polovina filmu je ale úplně něco jiného.Autoři si nechali totiž všechny trumfy pro ní.Po příjezdu zpět do Malajsie se totiž skutečně strhne opravdový vír emocí,napětí,mrazící atmosféry a vlastně i hereckých výkonů,kterým jinak dominuje opět perfektní Joaquin Phoenix,ikdyž dostal jen pohříchu velmi málo prostoru.Ani dějově už zde není snímek tak průhledný a dokáže i šokovat,doslova připoutat diváka do sedačky a nenechat ho ani vydechnout.Nehollywoodský závěr už je pak jen třešničkou na dortu a Return to Paradise tak dělá skutečně silným zážitkem,v jistém ohledu dost syrovým a i okatě vyzívajícím k zamyšlení.Velká škoda té rozvláčné první poloviny! ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Hašiš je super. Ale vedle příjemného rauše může způsobovat i veliké potíže. Obzvláště, jestli ho máte u sebe hodně. Obě strany mince ukazuje tento americký remake francouzského filmu, který se ale soustředí výrazně více na tu méně příjemnou stránku věci. Přes mezinárodní měřítko příběhu jde o komorní snímek s pár postavami nabízející silnou sondu do života lidí, kteří musí učinit důležité rozhodnutí se sáhlými následky, na kterém závisí lidský život. Ačkoliv tvůrci představují situaci, do které se nejspíše (tedy aspoň doufám) nikdo z vás nedostane, jednotlivé myšlenkové pochody, rozhodnutí a postoje postav chápete a není těžké si představit, že byste se v takové situaci chovali podobně a i přes malý počet postav je pravděpodobné, že si každý najde tu svou, s jejímž vystupováním se ztotožní. Snímku vedle příběhu, který vás vtáhne, dominují herci, zejména Joaquin Phoenix, kterého tradičně role pohltila a Vince Vaughn, který naopak netradičně hraje ve vážnější poloze. Poprava je tím příjemným případem, kdy na narazíte na nepříliš známý a zapadlý film, který je stranou masové pozornosti neprávem a vám udělá radost, že jste v té malé skupince těch, kteří měli čest onen snímek vidět. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Dosti depresivní film o jednom velkém životním dilematu. Zatím nejlepší film s V. Voughnem, co jsem viděl. I když jeho milostná linie s A. Heche tu nebyla úplně na místě, hlavní dějová linie zřejmě zasáhla každého. J. Phoenix si tu opět sáhl na dno a podává skvělý výkon. Myslím si, že dosti skrytý film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama