Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi povedená akční komedie. B. Pitt i J. Roberts jsou ve svých rolích výborní, i když jako pár se na ně nedá dívat. Hodně se mi líbila originální myšlenka. Bouchačka nádherná a ten její příběh, to bylo něco. Bavil jsem se víc než dobře. 3* by bylo ode mě málo. Nevím, co se vám na tom nelíbilo, mně to sedlo do noty. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mno nevím... spíše bych řekla: romantická komedie trochu jinak. Nebo taky sólo pro dva herce a pistoli... Ten film nebyl bůhvíjaký, znám teda lepší... Julia a Brad mi ale do rolí docela sedli, příběh taky docela pěkně běžel. Takový nadprůměrný film, který rozhodně nedosahuje kvalit mých oblíbených filmů, ale na druhé straně film, na který se opravdu dá dívat a nudit se ani nebudete. ()

Reklama

Austen odpad!

všechny recenze uživatele

Julia Roberts a Brad Pitt jsou dva herci, kteří musí mít hodně dobrý scénář, aby mě oslovili. Navíc mi k sobě jako dvojice vůbec nejdou. Celý film ¨mi připadal jen jako ukázka, co za blázniviny se bude příštích pár let nosit. Příběh tam byl vůbec vedlejší. S modou to udělalo, co mělo - dvojitá trička, barevné kombinace, ale film zapadl na filmařském hřbitově - duchamor, prázdnota. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Láska - stravující, neústupná a svárlivá, téměř nesnesitelná ... mrtvoly - nespolehlivé, zlomyslné a bezohledné, čile se množící v průběhu děje ... a konečně PISTOLE - jedinečná, nepředvídatelná a trochu marnivá ... je si dobře vědoma své důležitosti, když vstupuje do děje se svým PŘÍBĚHEM. Absurditu jednotlivých scének podtrhuje lehce zmatený a těžce nepravděpodobný děj - a ironický humor, ledabyle přetřený nesmyvatelným černým nátěrem. Výsledek je nadprůměrně zábavný a překvapivě kompaktní. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Jak řiká Jarda: "Brad má rozhodně lepší filmy." A v tom má pravdu, jenže nemá práva psát komentáře, takže je to zas na mně. Na celý film by bohatě satčila zápletka Julia Roberts versus teplý nájemný profesionální zabiják. Zápletka o Mexičanovi je sice hezká, ale rozhodně nepůsobí jako hlavní tahoun filmu. A závěrečné spojení obou linií spíše škodí než prospívá. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • James Gandolfini ztratil pro roli téměř 20 kg. Váhu musel kvůli dalším závazkům zase nabrat. (Partina)
  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama