Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

genetique 

všechny recenze uživatele

No dlho som váhal, či sa do tohto ďalšieho z amerických teenagerských kúskov mám púšťať, ale musím povedať, že toho neľutujem ani omylom. Ani nechápem ako je to možné, ale pravdupovediac, oproti tomuto sa môžu strčiť všetky diely 'American Pie' niekam! Podarené, trošku zvrátené, korenisté, nechutné, štipľavé, ale hlavne všetko zmiešané v správnom pomere. Niektoré vtipy ma totálne dostali(malý heilujúci chalan), karikatúra Slovenska ma totálne zarazila, ale nemohol som sa nesmiať, ako bonbónik bol Vinnie Jones so svojimi hooligans RULEZ! 85%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů přímo bytostně nesnáším, víc jak jednou se na ně nepodívám a situace mi přijdou obvykle spíš jen prvoplánově úsměvný. No ale tady musím říct, že jsem se celkem zasmál, i když později už ne tolik jako než odjeli z Amsterodamu. Říkám si, jestli to nebyla spíš taková trošku parodie, protože spousta věcí tam byla přehnaná, některý až do extrému (viz Vandersex, Slovensko, Vatikán...) A i když mi občas až zatmívalo při zjednodušeních a hloupostech děje a jeho pokračování, celkem mě to i pobavilo. Když bych to měl srovnat s nějakou z dalších těchto komedií, nevím, kterou si vybrat, protože oproti ostatním mi tu nepřišlo, že by tu byl záchodovej a nechutnej humor ani přílišný sexuální narážky, přestože těm čtyřem o nic jinýho nešlo. Což je hlavní věc, která mi u takových filmů vadí, že mladí se chtějí jen zkouřit, opít a s někým vyspat. Což je až příliš zjednodušený, i když se někteří lidé podle toho chovají a berou to za platnou minci. A na naštvané hlasy co se týká zobrazení Evropy a jejích národů si říkám, kdo by z toho srovnání vyšel hůř? A mimochodem, Bon Giorno! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia pre stredoškolákov, výborne motivovaná hudba v scénach a výber hercov. Réžia sa vyhla aj rôznym fekálnym nadbytočnostiam, na ktoré sme bohužiaľ v týchto filmoch zvyknutí a tak snímka zanecháva vcelku pozitívny dojem, v ktorej nájdeme pohodovú mladistvú jazdu, celkom aj vydarené gagy a pár intímnych scén. Ako typická teenagerovská komédia to nie je zlý film, je zaujímavé pozorovať a ironizovať stereotypy správania jednotlivých národov Európy, niektoré scény sú naozaj dobré, ale celkovo je to len priemerná komédia. Niekomu by to mohlo pripadať ako trochu infantilný prejav americkej nabubrelosti a obmedzenosti, niekomu zase ako veľmi tendenčná anti-európska agitácia. ()

2Pac odpad!

všechny recenze uživatele

...huste...taku facku v podobe zobrazenia Bratislavy, ako nejakej ukrajinskej dediny som necakal ani od Amikov. O to viac boli, ked som si vsimol, ze na Eurotripe sa podielali aj Cesi. Slovensko muselo tvorcom riadne lezat v zaludku. To uz aspon mohli dat na zaciatok aspon nasu vlajku, a nie rusku. Splachujem tento film do odpadu, tak ako film splachol Slovensko. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle ušlo. Film splnil svůj účel komedie. Příběh je zde sice velmi jedoduchý a nedává často moc smysl, ale několikrát jsem se zde zasmál. Navíc jsem zde byl několikrát překvapen zda to není český herec a ejhle. Ona tu doopravdy hrála spousta Čechů a Slováků. Dalším překvapením byl Matt Damon, kterého jsem tu tedy fakt nepoznal a musel jsem si vygooglit kde teda byl. ,,Scotty doesn´t know" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Mezi striptérkami v podniku Vandersexxx byly mimo jiné i tři odhalené Češky, a to Lucie Kachtíková, Barbora Navrátilová a Tereza Zimová. V roli francouzského fotbalového fanouška prchajícího před příznivci Manchesteru United se pak ve filmu mihne i úspěšný herec a reklamní režisér Jakub Kohák. (KdG)
  • Ve scéně, kdy jde celá skupina hlavních rdinů navštívit muzeum Louvre a čekají ve frontě, je použita stejná skladba, konkrétně „Ce Plan Pour Moi“, a podobný záběr z rychle se pohybující kamery jako ve scéně z filmu Bláznivá dovolená v Evropě (1985), kdy americká rodina rovněž právě navštěvuje Louvre. (ChandlerBing)
  • Montesino Pictures původně koupili film pod názvem "Ugly Americans" ("Oškliví Američané"), ale později jej změnili, protože předpokládali, že takhle na film přilákají fanoušky Road Tripu (2000). (HappySmile)

Reklama

Reklama