Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Samotný námět mě zaujal a i úvod filmu ve mně vzbudil dojem, že by mi tato podívaná mohla sednout. S přibývajícím časem mi ovšem začal vadit pitomý a jednoduchý humor a jediným potěšením tak zůstaly záběry Evropy a ústřední myšlenka - cesta za Mike. Potěšila však také hudba a čeští herci a sem tam nějaký ten vtípek. S tou Bratislavou to tvůrci trochu přehnali (ačkoliv to byl jistě záměr a snaha ukázat na představy Američanů o východní Evropě), jelikož se domnívám, že velká řada amerických diváků tomu opravdu uvěřila. Výsledný dojem z této lehce podprůměrné komedie nepřesahuje 2*. ()

2Pac odpad!

všechny recenze uživatele

...huste...taku facku v podobe zobrazenia Bratislavy, ako nejakej ukrajinskej dediny som necakal ani od Amikov. O to viac boli, ked som si vsimol, ze na Eurotripe sa podielali aj Cesi. Slovensko muselo tvorcom riadne lezat v zaludku. To uz aspon mohli dat na zaciatok aspon nasu vlajku, a nie rusku. Splachujem tento film do odpadu, tak ako film splachol Slovensko. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí mě moc mrzelo, že se účastníci Eurotripu nepodívali do Česka. Pak jsem si řekl, že to tak bylo lepší, než aby to dopadlo jako se Slovenskem :D Uspokojilo mě alespoň, že se to točilo u nás. Mohli vypravit lepší vlak, né takovej ošuntilej :D Road Movie je to suprová, skvěle jsem se bavil po celou dobu. Zábavné situace každou chvíli... "miskůzy" ()

choze 

všechny recenze uživatele

EUROTRIP jsem si vychutnal o to víc, že jsem si ho dal v dvojprogramu s jiným americkým průvodcem po Evropě a sice HOSTELEM. A to vám povídám, že po těchto dvou filmech mě na Slovensko nikdo nedostane, možná i uvážím, že se odstěhuju z Česka, abych nebyl tak blízko. Každopádně jde o jednu z nejvtipnějších teenagerovských komedií a je docela smutné, že amíci natočili lepší evropskou teenagerovskou komedii než kterákoliv evropská země (výjimkou budiž srovnatelní SNOWBOARĎÁCI). Herci v hlavních rolích byli sice typově dost nevýrazní (hlavní hrdina vypadá jako mladší brácha Freddie Prinze Jr.) a žádný nový Jason Biggs nebo Sean Williams Scott se mezi nimi nenašel, ale vynahradili to herci ve vedlejších rolích, hlavně britský hooligan Vinnie Jones a slovenský číšník Miroslav Táborský. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... Američani stále rádi točí slaboduché teen komedie a stále si rádi dělají srandu ze Slovenka. Tvůrci Eurotripu ale udělali jednu chytrou věc - hned od začátku nasadili takovou míru nadsázky, že ani já, rypák rýpavá jsem neměl moc potřebu ohrnovat nos nad degradující úrovní humoru (což mohlo být dáno i tím, že vedle běžícího filmu ležela moje skripta na nadcházející zkoušku, jestli víte co tím myslím)... Rejža taky není úplně bez smyslu pro humor a tak o poměrně vtipné (a několik opravdu silných - např. anglický autobus s Vinnie Jonesem) momenty není nouze. Michelle Trachtenberg navíc vůbec nevypadá zle. Kol a kolem, jde o jednu z nejzábavnějších amerických teen komedií. Sílu tohohle komplimentu nechť každý poměří s vlastní zálibou v tomhle subžánru ;) 50% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kdy jde celá skupina hlavních rdinů navštívit muzeum Louvre a čekají ve frontě, je použita stejná skladba, konkrétně „Ce Plan Pour Moi“, a podobný záběr z rychle se pohybující kamery jako ve scéně z filmu Bláznivá dovolená v Evropě (1985), kdy americká rodina rovněž právě navštěvuje Louvre. (ChandlerBing)
  • Název filmu byl vybrán speciálně pro svou cílovou skupinu. Další ze zvažovaných jmen byla "40 Days Abroad" ("40 dni v zahraničí") a "What a Frau Wants" ("Po čem frau touží"). (HappySmile)
  • Viacero scén filmu má dve verzie, väčšinou ide o scény obnažovania, s plavkami alebo spodným prádlom. (dobso)

Reklama

Reklama