Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

American doesn´t know aneb parodie zkreslených představ synovců a neteří strýčka Sama o Evropě - pro lepší "čitelnost" v hávu teenage komedie utkaném z látek sexu, lascivity a trapných geograficko-humorných excesů. Super, ovšem otázkou zůstává, jaké procento amerických diváků to bralo s nadsázkou - snad nebylo menší, než obsah alkoholu v Zelené víle.. Já se občas pousmál, sem tam zaplakal a hlavně přemýšlel, jak by asi dopadlo vlakové setkání Vinnieho grupy fandů ManU a Langošovy sparťanské sekce z Proč?. Kterýpak študent by asi nakonec líbal vlajku..? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova ta klasicka teenagerska komedie a v tomhle zanru patri Eurotrip k tem lepsim. Navic taky prekvapi, ze je ve filmu spousta nadavek a nahoty a zaroven potesi, ze tu nejsou zadny nechutnosti a vetsina forku, i kdyz stupidnich, je fakt vtipna. Herci jsou v pohode, nic extra, ale staci to, ale jednoznacne nejlepsi je Vinnie Jones, sceny s hooligans nemaj chybu. Navic diky castemu meneni mista deje, narezovy hudbe, hodne dobrejm napadum spojenejm z ruznejma castma Evropy (kdy se jednak neco o statech dozvime, ale hlavne jsou vyuzity typicky znaky te ktere zeme) a kratky delce film ani na okamzik nenudi a je to neskutecne vtipna jizda. Par hluchejch momentu se tu sice najde, ale to je detail. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec davam 4*, ale to nic nemeni na to, ze jsem se skvele bavil. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

No měl jsem původně docela pochybnosti. Režisér nikdy nic jinýho nenatočil, navíc v tom hraje Jákl (ten se ve filmu mihne asi tak na 10 vteřin)... Čekal jsem prostě všechno možný, ale spíš jsem čekal kravinu. Jenže ten film je naprostej úlet od samýho začátku až do konce. Vinnie Jones jako hooligan, návštěva Amsterodamu, sado-maso salón, holandská pekárna a koláčky, buzerant ve vlaku, "Bratislava", malej německej fakan s namalovanym knírkem, co chodí po pokoji a heiluje, soulož v kostele, no prostě mazec! A navíc tu němku hraje Jessica Böhrs, což je zpěvačka z Novaspace a ukáže ve filmu kozy. Dodávám, že jsem v průběhu filmu vychlastal několik lahváčů a pod vlivem obvykle hodnotim filmy trochu líp... A zejtra si koupim další pivo a podívám se na to znovu. P.S. Při druhym zkouknutí jsem si uvědomil, že asi tvůrci hledali insipraci ve filmu Bláznivá dovolená v Evropě. Tam taky cesta začíná v Londýně, pokračuje v Paříži, pak je Německo a nakonec je Řím. A je tam i stejnej song (akorát netušim, jak se jmenuje). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tunely, nuda pláž, koláčky bez trávy a nejlepší erotický salon na heslo. Stále jsem tuhle komedii odkládal, jelikož americké trapnosti dvakrát nemusím. A hle. Místo nekonečného proudu tělních tekutin a vulgarismů, jak jsem očekával, dostalo se mi milého filmu o cestě po našem starém dobrém kontinentě. Řachanda ne, ale příjemně úsměvné ano. I když občas více než úsměvné - třífázový vibrátor, papež a zpověď (v titulcích) pobavili dostatečně. Jo a fajn muzika. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tuhle kapitální a přitom zábavnou bejkovinu musí člověk brát s nadhledem i když to místo Slovenská mohli tvůrci dosadit jiny stat.Ze Scottyno se vyklube sympaťák i když je tak trochu trouba, ale kdo není. Celá skupina Scottyho parťáků je sympatická i když Michelské Trachtenberg (není příbuzná s Trautenberkem?) oplývá i krásou. Některé scény jsou nadprůměrné a některé ne. Písnička Scotty doesn't know s cameem Matta Damona je chytlavá, stejně jako je vtipné dámské třeba Lucy Lawless a dalších. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Při natáčení scény na nudistické pláži si Jacob Pitts (Cooper Harris) nechtěl sundat šortky, protože si užíval, jak nepohodlně se musí cítit všichni ostatní. (HappySmile)
  • Před bránou ve Vatikánu, kdy Jenny (Michelle Trachtenberg) říká strážci, že Cooper (Jacob Pitts) je retardovaný, má zbytek zmrzliny a jí košíček. O záběr později má opět celou zmrzlinu s velkým kopečkem. (Reek)

Reklama

Reklama