Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Mikuláš Mysliveček má v hudební škole značně malý plat. Ale má také dominantní snoubenku Simonu, rovněž učitelku, toužící zoufale po vdavkách, starého podivínského otce v domově důchodců, o kterého se stále musí starat. A v neposlední řadě vlastní velikého psa, jenž je zdrojem jeho neustálých malérů a potíží. Mikulášův dobrý přítel barman Viktor mu poradí, aby si přivydělával jako placený společník (nikoliv ovšem gigolo), což znamená přijmout nabídku agentury a bavit a obšťastňovat osamělé dámy (ovšem bez sexu). Nesmělý učitel se tak seznamuje s ředitelkou banky, půvabnou inženýrkou Jiřinou Sukovou, rozvedenou emancipovanou ženou se sedmiletým synem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Phillo 

všechny recenze uživatele

Formálny film s veľkou dávkou nudy a neoriginality, ktorý sa až priveľmi snaží byť niečím diametrálne odlišným. Avšak stokrát omielaný príbeh nezachráni ani vynikajúci Dušek v hlavnej úlohe, ktorému už nikto nesekunduje. Absolútnym vrcholom trápnosti je Marek Vašut, ktorý kde sa zjaví tam sa zjaví (a že sa teda zjavuje dosť často) stále hrá to isté a to „bohatého gentlemana, ktorému niekto lezie do kapusty“. 30% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ceska televizni komedie o fidlalovi (Jaroslav Dusek), ktery je chudy jako kostelni mys, vyucuje na soukrome skole a je pod pantoflem dominanti kolegyne. Neprilis dobre vyhlidky do budoucnosti se meni po setkani s peknou reditelkou banky. Obsah s vyraznou podporou dobre typove vybranych herci vitezi nad formou. 60% ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

I po čase stále vtipné , aktuální , zábavné a zejména ,, opusek ,, na vánoční téma se opravdu vydařil . I pes Mojmír tomu také dal nečekaný spád , hlavně na výstavě Kentaura . No a jěště je třeba říci , že Alena je pěkná baba , tedy žena . Prostě vtipná Tv komedie , kterých není nikdy dost . ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ach jo, začíná mi připadat, že když někdo uvidí TV film made in Cezech republic (výraz Česko používat nebudu, ten už byl používán ve 2. světové válce a všichni víme, kdo ho vymyslel) natočený po roce řekněme 1989, už ho předem odsoudí. Samozřejmě, není dokonalý a jsou tu nějaké ty chybky, ale já jsem se docela příjemně bavil. Je to taková milá a úsměvná oddechovka na nedělní večer, víc od tohoto filmu asi ani čekat nemůžeme. Můj oblíbenec z tuzemské filmové scény Jaroslav Dušek byl jako vždy excelentní, ostatní se také snažili. 4*, stojím si za tím. ()

sek 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka filmu až příliš připomíná oscarového Kolju: chudý hudebník a starý mládenec s jedním velmi svérázným rodičem a řadou drobných vedlejších kšeftíků přijme kvůli nedostatku peněz jeden na první pohled šílený kšeft. Jinak jde ale scenárista David Šimon naštěstí vlastní cestou a svého hrdinu staví do vskutku šíleně trapných a šíleně komických situací. Nedokáže ale potenciál takových scén plně využít a příliš brzy od nich utíká. Naštěstí jsou tu ale velmi dobří herci (zejména Jaroslav Dušek, Alena Antalová a Eva Holubová), kteří navzdory nedopilovanému scénáři a zdrženlivé režii Miroslava Soboty dokáží své postavy pevně uchopit a rozehrát ve všech valérách jejich tragikomického bytí. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama