Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Mikuláš Mysliveček má v hudební škole značně malý plat. Ale má také dominantní snoubenku Simonu, rovněž učitelku, toužící zoufale po vdavkách, starého podivínského otce v domově důchodců, o kterého se stále musí starat. A v neposlední řadě vlastní velikého psa, jenž je zdrojem jeho neustálých malérů a potíží. Mikulášův dobrý přítel barman Viktor mu poradí, aby si přivydělával jako placený společník (nikoliv ovšem gigolo), což znamená přijmout nabídku agentury a bavit a obšťastňovat osamělé dámy (ovšem bez sexu). Nesmělý učitel se tak seznamuje s ředitelkou banky, půvabnou inženýrkou Jiřinou Sukovou, rozvedenou emancipovanou ženou se sedmiletým synem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

sek 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka filmu až příliš připomíná oscarového Kolju: chudý hudebník a starý mládenec s jedním velmi svérázným rodičem a řadou drobných vedlejších kšeftíků přijme kvůli nedostatku peněz jeden na první pohled šílený kšeft. Jinak jde ale scenárista David Šimon naštěstí vlastní cestou a svého hrdinu staví do vskutku šíleně trapných a šíleně komických situací. Nedokáže ale potenciál takových scén plně využít a příliš brzy od nich utíká. Naštěstí jsou tu ale velmi dobří herci (zejména Jaroslav Dušek, Alena Antalová a Eva Holubová), kteří navzdory nedopilovanému scénáři a zdrženlivé režii Miroslava Soboty dokáží své postavy pevně uchopit a rozehrát ve všech valérách jejich tragikomického bytí. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ceska televizni komedie o fidlalovi (Jaroslav Dusek), ktery je chudy jako kostelni mys, vyucuje na soukrome skole a je pod pantoflem dominanti kolegyne. Neprilis dobre vyhlidky do budoucnosti se meni po setkani s peknou reditelkou banky. Obsah s vyraznou podporou dobre typove vybranych herci vitezi nad formou. 60% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Milá, lidská, civilní inscenace s příjemnými herci, bezva slovními vtípky a toto všechno je jako ze života - zvlášť scéna v bance ;-) Slyšel jsem říkat, že Jaroslav Dušek hraje pořád stejně, ale mě to jaksi...ani nevadí. A Alena Antalová příjemně potěší. Je příjemná na pohled :-) -TO VYZNÁNÍ VČERA...TO JSTE MYSLEL VÁŽNĚ? -ANO. SBOHEM. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Mikuláš? Ano, já totiž mám dvě jména. Mikuláš Bedřich, protože tatínek byl Mikuláš, něco jako byl Mikuláš Aleš a maminka, ta měla strašně ráda Smetanu, tak jsem taky Bedřich. Cyklus životních a profesních eskapád smolařského houslového virtuosa Mikuláše Myslivečka by patrně nebyl tak zábavný, nebýt Jaroslava Duška a jeho vybroušené slovní ekvilibristiky. Jenže hláška stíhá hlášku a nakonec se z toho vyklubala solidní komedie, která neurazí a tu a tam srdečně pobaví. Navíc naprosto dokonalá vsuvka v podobě sžíravé parodie tzv. uměleckého snobismu a jako vždy typově přesný Marek Vašut v roli egoistického hňupa. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Trochu klišózní, ještě tolik neokoukaný Dušek se snažil, ale občas skřípal, až to bolelo. Ostatní herci byli mimořádně slabí, nevýrazní a jejich výkony byly přinejmenším amatérské. Až na jednu vyjímku: výtečná a krásná Alena Antalová to stačila odtáhnout sama, přestože taky nic nezahrála. Jasný důkaz toho, že milý úsměv a něžná krása láme i ty nejotrlejší:-))) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama