Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wally a Dave sú obvinení z vraždy muža, ktorý bol zastrelený v ich blízkosti. No nielen, že ho oni nezabili, ale ani len o tomto zložine netušili. Wally je totiž slepý a Dave je úplne hluchý. Napriek tomu ich zatknú a zatvoria do cely predbežného zadržania. Členovia zločineckej skupiny, ktorí to majú na svedomí, za nich však zložia kauciu, aby ich mohli na slobode odstrániť a tým pádom sa zbaviť možných svedkov. Všetko sa to však začne poriadne komplikovať a zamotávať. Snímok "Nevidím zlo, nepočujem zlo" je typická americká komédia z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. Nenáročná, bláznivá, jednoduchá, vtipná. Richard Pryor a Gene Wilder, ktorí stvárnili hlavné úlohy, si to evidentne dobre užívali. Takže ak sa divák naladí na ich vlnu, tak si to užije tiež. *** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor a Gene Wilder se stávají svědky vraždy. Jeden ji neviděl, druhý ji neslyšel. Ale společně mají ambice na to, aby případ vyřešili, i když jim jdou po krku zločinci, policie a vlastně jdou po krku tak trochu i jeden druhému. Přesto je to snímek o krásném přátelství a spolupráci. Jeden bez druhého není nic, společně jsou však silnou dvojkou. Oba hlavní protagonisté jsou neskutečně vtipní tahouni a těžko si tento snímek představit bez nich. Výborná komedie. [KVIFF 2018] ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokud se zrovna slepý s hluchým dětinsky neurážejí a nechovají jako nesvéprávní idioti (kteří popírají své hendikepy), tak jsou to vlastně docela sympaťáci. Mnohé jejich otřepané "osmdesátkové" estrádní výstupy už sice vyvanuly a pozbyly na vtipnosti, ale ve výsledku jim to dohromady pohodově šlape. ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jeden z nejvíc odpovídajících filmu s neslyšícím (ohluchlým), co jsem doposud viděla. Jednotlivé gagy ve filmu skvěle fungují a opravdu baví. Dějová linka je oproti tomu bohužel naprosto nijaká a pro mě nezajímavá. Ovšem má to všechno své kouzlo. Vidět film dřív, asi by to pro mě byla srdcovka, teď mi z toho zůstávají jen ty vtipy. Gene Wilder je bůh. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

"...je to tvůj brouk v hlavě, jako kdyby ses chtěl změnit v bělocha!" - "Copak nejsem bílej??????" Vím, že jsem někdy dlouho zpátky viděl kus tohodle filmu a bylo mi nějaký divný, proč se ti dva nemůžou pořádně domluvit, dokud mi nedošlo, jaký mají poruchy. Po letech jsem si název tohodle filmu vygůglil, sosnul a těšil se na příjemnou komedii, což se ve finále potvrdilo. Děsně mě zajímalo, jak bude vypadat buddy komedie s až neuvěřitelně jednoduchou krimi zápletkou, kde bude jeden hluchej a druhej slepej. A fakt můžu říct, že to bylo příjemnejch sto minut. Sice fórky nejsou kolikrát ani moc drsný, ale má to príma momenty a zábavnou formu komunikace mezi těma dvěma. Možná bych tam akorát přidal občas záběry z první osoby, abychom se líp vtáhli do děje, ale netuším, jak by tahle inovace vypadala na obrazovce. :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kevin Spacey (Kirgo) má vo filme vyčnievajúcu cystu na ľavom líci. Nejedná sa o špecifikum jeho postavy, ale skutočnú cystu, ktorú mu neskôr lekári odstránili chirurgickým zákrokom. (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na svoju úlohu navštevoval Richard Pryor (Wally) Braillov inštitút v Los Angeles, kde sa učil "palicovú techniku" (správny spôsob ako používať bielu palicu pre nevidiacich) a taktiež pozoroval nevidiacich študentov, aby odsledoval ich pohyby a návyky. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama