Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film, ani jsem se na něj nechtěla dívat, jen jsem ho poslouchala na půl ucha, protože to tu běželo v televizi, ale zvědavost mi nedala a asi po půl hodině už jsem k půli ucha přidala i obě oči. Přesně z tohohle důvodu bych měla fobii z toho jet do Thajska (ale zas na druhou stranu nechápu jak tam vůbec někdo může chtít jet) a snad bych se ani na dovolené nikdy s nikým nezbližovala. 4* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nevim ani přesně proč, ale drtivá většina snímků, ve kterejch hraje právničina důležitou roli, mě spolehlivě znudí, o čemž jsem se opět přesvědčil. Naopak mám docela rád vězeňský filmy, nicméně ani zdejší pasáže z vězení mě nedokázaly pořádně zabavit (ačkoliv mě podmínky v Thajskym vězení občas pořádně nadzvedly ze židle). Přechytračelý prology jedný z hrdinek a závěr filmu mi vůbec nešly dohromady s naivitou obou hlavních protagonistek. Bavily mě jen dvě věci - pěkný holky v hlavních rolích a zajímavá hudba, dvě silnější hvězdy. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený príbeh naivných dievčat, ktoré sa nechajú nevedomky zneužiť na pašovanie drog z Thajska na pozadí skorumpovaného policajného systému. Všetko ide tak ako má, nádej sa strieda s beznádejou a divák zostáva v napätí. S ničím sa príliš nepreháňa aj keď záver je optimistický, stále je napoly potopený v depresii. 70% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Alice (výborná Claire Danes) je blbá, protože navrhne tajnou cestu do Thajska. Darlene (krásnější, ale herecky trochu pokulhávající Kate Beckinsale) je blbá, protože se nechá svést drogovým překupníkem, vesele podepisuje dokumenty v thajštině, nechápe základní souvislosti atd. I když z toho vychází Alice podstatně lépe, stejně je těžké fandit někomu, kdo si nevšimne, že má v maličkém batůžku velkou plechovku plnou drog. (Asi jako naše česká Terezka, která si nevšimla dokonce šesti kilogramů váhy navíc.:-)) 3,5*. P.S.: Zaměření se spíše na psychickou než na fyzickou stránku thajského ženského vězení je fajn, ale ať se snažím, jak se snažím, pořád mám problém vidět ten hrozný kriminál, ve kterém "ty holky umřou", jak tvrdí Bill Pullman. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pribeh o dvou nejlepsich kamaradkach, ktere se zapletly s drogovym dealerem a musely nest tvrde nasledky... Film ve vas vyvola zajimave emoce, hlavne konec, ktery povazuju za nadprumerny - takovy neamericky, prekvapive... Prekvapive jsou take herecke vykony obou slecen, at uz Claire Danes nebo Cate Beckinsale zahravaji opravdu na jednicku a tu postavu jim stoprocentne verite... Ohlasy na tento film se budou asi u kazdeho lisit, ale na me zapusobil a zprijemnil mi vecer... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)
  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama