Reklama

Reklama

Hardball

  • Česko Tvrdá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gambler Conor O'Neill (Keanu Reeves) je po uši v dluzích. Od jednoho ze svých přátel ovšem dostane šanci, jak svůj závazek odpracovat: za 500 dolarů týdně má trénovat problematický dětský baseballový tým z chudého chicagského sídliště. Zpočátku sice neví, jak se s úkolem vypořádat a ani jej to příliš nezajímá, ale když své svěřence začne lépe poznávat, přestávají mu být lhostejní. Začíná projevovat opravdový zájem nejen o jejich učitelku angličtiny Elizabeth (Diane Lane), ale i o jejich sportovní a osobní problémy. Zoufalý trenér i podprůměrní hráči tak jeden ve druhém pozvolna nalézají cestu k lepšímu životu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

cab 

všechny recenze uživatele

Conor jako (bohuzel nevyrazny a spatny Keanu Reeves) v roli zkrachovalce a sazkare dostane prilezitost sve dluhy odpracovat, kdyz bude trenovat baseball mlade problemove cernousky v jedne z nejnebezpecnejsich casti Chicaga. Ze zacatku chce jen vydelat prachy a vypadnout, ale postupne se mu trenovani zalibi a zacne i vyhravat. Ke konci dochazi k vrazde jednoho z hracu, ale tym nepadne na kolena a vyhrahe cely sampionat. Slabota, nekolikrat videna v lepsim provedeni 40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Američané čas od času natočí nějaký sportovní film věnovaný svému milovanému baseballu. Do hlavní role obsadí hvězdného Keanu Reevese a děj se co děj. Zpočátku je jeho postava prezentovaná jako závislý gambler a ochlasta topící se v dluzích. No tomu ani sám Reeves nemohl uvěřit, ale pak se mu blýskne na lepší časy a dostane nabídku trénovat problematický dětský baseballový tým a tím tak dluhy smáznout. A s Reevesovým příchodem na hřiště se také můžete rozloučit s počátečním netradičním pojetím filmu. Reeves je však ve své roli natolik dobrý, až přehlédnete v podstatě schematičnost, jaká je k vidění ve všech filmech o sportu. Tým je zpočátku sestavený ze samých podprůměrných hráčů, ale postupem času a tréninků jsou z nich schopní hráči, co si s trenérem začnou rozumět, i když se zpočátku zrovna moc nemuseli a trenér zase projeví city učitelce angličtiny. A pak že láska a sport nejdou dohromady. Sice tohle všechno už tady bylo několikrát, ale režisér Brian Robbins je z rodu těch režisérů, kteří svoji specializaci na komedie a filmy se sportovní tématikou zvládají výborně, dokáží zachytit i určité autentické aspekty ze hry i běžného života, i když točí jen podle průměrného scénáře s hollywoodským koncem, ale ne každý na takový scénář naláká Keanu Reevese. 60% ()

Reklama

Angie91 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč vždycky, když chce někdo natočit film z pravého amerického prostředí se všemi jeho problémy a se vší realitou, točí právě s černochy, kterým vždy a za jakých koliv podmínek pomůže právě běloch. Jako by běloši neměli své ghetta a svou tvrdou feťáckou realitu. Ale i tak... černochy mám ráda (dokonce i K. Reevese) a jejich charisma zachránilo tento jinak podprůměrný snímek. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Takový dozvuk sportovních filmů z 80. a 90. let, který se díky dětskému baseballovému týmu možná tváří jako rodinná podívaná, ale opak je pravdou. Děti slouží spíš jako ukázka problematiky života v amerických ghettech, kde je násilí na denním pořádku a děti zde nemají moc růžovou budoucnost. Následně se film zaměřuje na postavu Reevese, který se z nesympatického a zadluženého sázkaře z okraje společnosti mění na empatického trenéra s životními hodnotami. No a baseball? Ten je až na třetím místě. Film vhodný spíš pro fandy sociálního dramatu, nikoliv pro sportovní nadšence. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Asi budu jediný s tak velkým ohlasem, ale nestydím se za to. Vtipné, dojemné i poučné. Keanu Reeves je všem znám jako Neo z Matrixu, a proto je u něj tak těžké ohodnotit "normální" roli. Podle mého se jí zhostil naprosto bravurně a v mnoha pasážích mu to prostě věříte. A výkony dětských hrdinů jsou taky vydařené. Obzvlášť hodnotím hudbu, která si zaslouží zvláštní hvězdičku. Jediné, čemu v samotném příběhu nelze až tak věřit, je tak rychlá proměna Reevese z coby zadluženého ztroskotance v napraveného člověka. Ano. Film obsahoval tradiční hollywoodská klišé, ale tak nějak mi to v tomhle provedení nevadilo. Nedivím se, že jsou hodnocení různá - každý totiž čeká od žánru "sportovní drama" trochu něco jiného a mně tenhle film přinesl víc, než bych od žánru chtěl. Takže rozhodně, bez váhání a s plným rozmyslem 5 hvězdiček. ()

Galerie (40)

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama