Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI, Joel Campbell (James Spader - Vlk, Sex, lži a video), unavený po letech strávených pronásledováním vrahů, opouští L.A. a začíná nový život v Chicagu. Ale o pět měsíců později se jeho nový domov stane místem několika obzvláště děsivých vražd, které mohou být dílem jen jednoho muže: Davida Allena Griffina (Keanu Reeves - Matrix) - nepolapitelného rafinovaného vraha, který se rozhodl zahrát si se svým dřívějším pronásledovatelem krutou hru. Chladnokrevný vrah posílá Joelovi fotografie vytipovaných obětí, místa činu zanechává bez jakýchkoli stop a s potěšením sleduje jeho reakce, když nevinní lidé umírají. Poté co se Griffin dostane do jeho blízkosti, musí Joel rychle hledat způsob, jak ho zastavit dříve, než zemře někdo z jeho nejbližších... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co proti tomuhle filmu máte. Nebýt průměrného závěru (málem jako vystřiženého z české Cesty peklem), bylo by to na pět hvězd. Už dlouho jsem nebyl do filmu tak ponořen jako do The Watchera, herecké výkony jsou skvělé a postavy jsou i dobře napsané. Viděl to vůbec někdo z vás? Nebo to tak pokurvil dabing? ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Filmů o šílených seriových vrazích bylo natočeno již mnoho. Tento patří k průměru. Snímek Sleduje Tě vrah dokazuje, že se v USA tvoří filmy jak na rotačce a tím klesá i jejich kvalita. Tvůrci si s dílem dávají méně práce a vůbec se už nezabývají logikou. Například by mne zajímalo, jakým způsobem se onen seriový vrah dostal do kanceláře slečny psycholožky a jakým způsobem ji dokázal po té unést. Něco takového, bez všimnutí různých svědků, v reálu snad ani nejde provést. Tvůrci si prostě s něčím takovým vůbec nelámají hlavu. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Po Matrixe sa moc Keanu nepredviedol, ale stále je to celkom dobrá vecička aj keď krimi až tak neoblubujem. Spader ako policajt celkom ušiel. Dej bavil tak na hranici nudnosti, ale nenudil. Ešteže má film len hodinku a pol, inak by to bola nuda. So scenárom sa mohli viac pohrať, ale inak je to obyčajný tuctový americký krimi thriller, ktorému s prižmúreným okom dávam 3*. 55% ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu by se dalo psát hodně, bohužel většina slov a vět by byla negativní a kritická. Dílo mne zklamalo jako celek i v jednotlivých pasážích a oblastech. 1) Zbytečně mnoho flashbacků. 2) Kamera, hrající si se světlem a ostřením ve stylu současných amerických (a potažmo i českých) krimiseriálů mne vážně neuchvátila. 3) Ani jeden z herců na mne neudělal větší dojem. Spader je sympaťák, ale to je tak vše a Keanu Reeves jako mnohonásobný vrahoun moje emoce nechal klidně spát. 4) Některé akční scény na mne působily céčkově až déčkově. Například ta u benzinové pumpy, kdy vybouchne a shoří jen to, co se právě hodí... A pasáž , kdy detektiv divoce pronásleduje řidiče ukradené hondy s telefonem u ucha, patřila do jiné kategorie filmů - bláznivé parodie. 5) Nemoderně působící hudba toto vše podkreslovala. Myslím, že se jedná o film, který má slušný základ, se kterým nebylo dobře naloženo. Mé dvě* jsou možná až příliš milosrdné. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Zbytočnosť. Chabý scenár, cca. 5-percentné napätie, (pod)priemerní herci... Film tak uťahaný, až vás to postupne núti k tomu, aby ste zatvorili oči a "oddali" sa driemotám. Verte mi, že neprídete takmer o nič... Existuje pomerne veľké množstvo snímok s podobným základom, no podstatne lepšie spracovaných a zahraných. Tak, tak... Maličkosti ako vzhľad Marisy Tomei za zmienku nestoja... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Někdo zfalšoval podpis Keanu Reevese na smlouvě ke snímku. I když byl podle něj scénář strašný a vůbec ho to nezajímalo, nebyl schopný dokázat, že to není jeho rukopis. Nechtěl se soudit, tak to natočil. I pře svou nízkou kvalitu se film držel dva týdny na prvním místě návštěvnosti v USA. (Reventador)
  • Úvodní Griffinův (Keanu Reeves) kung-fu tanec na píseň "Dragula" od Roba Zombie je poctou Reevesovu předchozímu filmu Matrix (1999). (akisha)
  • James Spader, který si ve filmu dopřává vietnamské nudle, ve skutečnosti vietnamská jídla nemá rád. (akisha)

Reklama

Reklama