Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

depony 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Asterix, přesto mám rád tuhle animaci [i když je opět dotažená do lepší úrovně] a oba hlavní hrdiny ... a že se tam objeví rozmazlenej archaickej emo kluk a holka, která by raději byla klukem, aby se mohla rvát ... [upřímně ... holky nebiju, ale dubing téhle postavy díky "krásnému" hlasu Lucky Vondráčkový by mne přinutil k tomu ji zmlátit jak žito ... naprosto se hlasově nehodila]... tak tomu neubere tolik na kráse. naštěstí. přesto díky za dalšího animovaného Asterixe ... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Můj maličky francouzský hrdina a jeho velký přítel jsou zpět. Snad bych ještě i někde našel staré komixy, které jsem hltal ve velkém. Nepřekvapí tedy, že jsem rád za každý návrat těhle sentimálních ikon mládí. Trailer však naznačoval opět hranou verzi - no a jsem rád, že se autoři nakonec drželi klasického 2D. Plochý animák jsem delší dobu neviděl takže moje chuť na nového Asterixe byla o to větší. A jak to nakonec dopadlo? Pořád je to zábava, která sice na staré klasické díly nemá, ale koukat se na to dá pořád poměrně sympaticky. Tvůrci šli s dobou a do příběhu vložili pár moderních odkazů, teď se dá jen spekulovat jestli to bylo dobře či špatně - osobně mi to nevadilo, ale ani mě to nějak nenadchlo. Až snad na SMSku :). Čekejte tedy oddechový animák staré školy, podpořený několika povedenými vtípky, klasickým galským příběhem ale hlavně na Asterixe, Obelixe, Panoramixe, Idefixe a další a další ixe. 3* Ooh, is THAT what you call "fantastic", "great" progress? I gave you a mission to make a man of him! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zklamání mi přinesl zatím poslední animovaný film údajně adaptací komiksu Asterix a Normané. To je první věc, co mě tíží - adaptace komiksu. Jak se tahle nepravda může rozšiřovat dál? S komiksem je zde společného jen velice málo věcí. A můžu vám říct, že jistá lovestory tam vůbec nepatří. Také zařazení hiphopu narozdíl od rokenrolu jakožto moderního lutéckého stylu mě dosti iritovalo. Dále - po hrané Kleopatře jsem si myslel, že horší už to opravdu být nemůže. A ono bylo. Komiksové vtípky a situace byly nahrazeny těmi pro děti. On vlastně samotný film nedělá z Asterixe podobně jako u simpsonovského celovečeráku zábavu i pro starší, on se zaměřuje výhradně na děti. No, dále se nebudu rozčilovat, je to zbytečné. Ještě bych se vyjádřil k dabingu - ten byl spíše podprůměrný a máme tu akorát jediný záblesk v podobě Oty Jiráka (Obelixe), který se dokáže vyrovnat svým předchůdcům, jakým byli Jiří Lábus nebo Jan Schánilec. A na závěr poselství dalším generacím - už nikdy žádné zfilmované komiksy, ani animované a už vůbec ne hrané. A za co ta jedna hvězda? Sám nevím, ale asi je to z úcty ke Galům, kteří mě provázeli dětstvím a provází mě i nyní, kdy si nějaký ten komiks rád přečtu a nějaký klasický animák pustím. Zajímavý a výstižný komentář: bouchy. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Již normanská předloha nepatří k nejúchvatnějším dílům komiksového seriálu a novodobý roub dokázal učinit z filmu Asterix a Vikingové nejméně poutavou animovanou zábavu nepoddajných Galů. Asterix vždy sloužil k nadsázce komentování nešvarů současnosti, ale ne každá podobná snaha vede ke stejně důmyslnému vyznění. Snad je to i pokročilejší dobou spotřební éry vzniku filmu, ale výsledek je povrchnější a příliš umanutě si lebedí ve svém vlastním pofidérním přínosu. Nebýt postaviček obou světoznámých hrdinů, byl by film zaměnitelný s ostatním balastem animované tvorby moderního věku a snad jen z obdivné úcty lze nalézt každý sebemenší záchvěv zábavy a úsměvu. Asterix a Vikingové dovršili transformaci kultu na novodobé podmínky. Nemohu být nadšen, ale stále jde o dva svérázné výtečníky. Strach jde ze směrování, nikoli ze všehoschopných nájezdníků. Oubliez et augmentez! Je vais dormir avec cet espoir! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama