Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dospívající chlapec má problémy nejen s vlastními rodiči, jimž manželská věrnost nic neříká, navíc se potýká se svým ještě neobratným milostným vzplanutím jak k útlé dívence ze sousedství, tak k vyzývavé modelce. Postupně zjišťuje, že svět dospělých ovládá přetvářka, a své bouřlivě nesouhlasné reakce přestává ovládat. Snímek se snaží načrtnout průřez soudobou slovenskou společností a současně upozornit na příznaky vážné morální krize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tento film je naprosto neznámý a proto mě k němu hnala zvláštní zvědavost. Nakonec překonal očekávání a zdejší bídné hodnocení určitě neodpovídá jeho kvalitě. Hlavní devizou je parádní atmosféra horkého léta v rozmarně uvolněných 60. letech a skvělý bigbít, hrající skoro celou stopáž. Kamera je také výborná a nechybí ani neodolatelné hlášky, tak typické pro Novou vlnu. A závěrečný šíp v ústech je kapitola sama pro sebe, doslova mě šokoval. Jako vystřižené z Argentova nebo Fulciho hororu:). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo natočený príbeh citlivého 16-ročného chlapca, ktorý má problémy hneď s dvomi dievčatami a taktiež s rodičmi. Skvelú hudbu doplňuje pesnička od F.R.Čecha, dynamická kamera je príjemná aj vďaka sekvenciám z Bratislavy. Záver je síce podivne expresívny a nepripadá mi realistický, ale takto si to vymyslela autorka predlohy Hana Zelinová. Bez neho by som však dal štyri hviezdičky. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tento slovenský poetický film o prvních láskách se mi líbil. Šestnáctiletý Šimon tajně miluje křehkou a čistou Kateřinu. Ta se ale jeho projevům lásky brání. Kdo se naopak nebrání a se Šimonem vždy laškuje, je ohnivá černovlasá Bibiana. Líbí se dokonce i Šimonovu otci, který si na manželskou věrnost ani nehraje. Snímkem zní též skvělý a řízný šedesátkový bigbeat. Horké bratislavské léto, všude plno rozjívené mládeže a mezi nimi většinou zhýralí dospělí. Velmi nezvyklý film. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ženy sú alebo beštie alebo husy aneb Slovenský novovlnný zákmit. 1) Otec frajeří ve voze Gaz 21 Volga, zatímco syn si obléká nepříliš dobře padnoucí oranžové kalhoty a našimi současnými módními "guru" zesměšňované ponožky v sandálech. Do toho zpívá Karel Černoch slovensky písničku, jejíž slova napsal básník, překladatel a budoucí ministr kultury slovenské vlády (bude jím 20 let) Miroslav Válek a hraje k tomu skupina F. R. Čecha. 2) K pěkným dobovým bratislavským reáliím lze připočítat i milého Milana Krištofoviče (hlavní hrdina Šimon). Nejsem si jist, ale mám pocit, že Krištofovič poté nazpíval šest písní (vydal Supraphon), ale na plátno se už nevrátil. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film o dospívání z doby, kdy se ještě experimentovalo, zkoušeli nové postupy i příběhy - a skoro vždycky to dopadlo zajímavě. Alespoň v porovnání se současnými slovenskými filmy. Film se rozvíjí s první otevřením úst a končí jejich umlčením. Nezkušený Šimon tvoří se svým otcem základnu milostného trojúhelníku, jehož třetím vrchlolem je protřelá Bibiana. Šimonův hněv se může soustředit pouze na ni. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Bratislave a okolí. (dyfur)
  • Na začátku filmu cca ve 4. minutě je ve vidět vpravo na zdi domu nápis v azbuce. Jedná se o pozůstatek protestu proti okupaci v srpnu 1968. (stone)

Reklama

Reklama