Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

S Burtem jsem viděl hodně málo filmů a ještě méně dobrých. Tomuhle dílku se nedá upřít zábavnost a konečně chápu jeho zbožňování v "cornbeltu," na středozápadě a v podobných lokalitách. Óda na buranství, auta, honičky, drobné podvody a zlodějny plná hloupých strážců zákona, prohnilých motorkářů a voňavých hamburgerů zde zakořenila opravdu hluboko. Soundtrack je naprosto nesnesitelný, cca 4 country písničky jedou furt dokola, příběh složitý jak z dětského leporela a postavy zhruba stejně komplikované. Humor na úrovni nevulgární grotesky a režie slušně rutinní (projeví se v romantické etudě, když Burt konečně vystoupí z auta:-) Jenže honičky slušně odsýpají, vše je takové příjemně naivní a poselství celého filmu je: ropná krize skončila, všichni za volant! Bandita je borec, jenž vše dokáže a s ničím si neláme hlavu, takže výlet přes pár států, unesená nevěsta, kamion plný piva a celý rajón policistů za prdelí ho prostě nemůžou rozhodit... 60% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Jezdim z místa na místo a dělam co mi jde nejlíp. A co to je? Frajeřina" Naprostá šílenost (v tom dobrém - lehce nadprůměrném smyslu) napěchovaná vtipem (skvělý dabing), honičkami, bouračkami a frajersky frajerským Reynoldsem s tradičním knírkem, "zvonáčema" a červenou cowboy košili s rozhalenkou.-) ()

Reklama

`barocco 

všechny recenze uživatele

Nakladak plny piva, cierny Pontiak a za patami poriadne nasrdeny chlpac.... a road movie moze zacat.... To uplne vystaci na priemerny nahanackovy film keby..... keby ulohu Bandita nehral Burt Reynolds, on ho totiz nehra, On je Bandit..... Azda kvoli tomuto v Amerike uz dlhe roky je tento film doslova kultovy.... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka s krásnými auty a skvělými postavami. Už se těším na další díl. EDIT 2023: I přes moji únavu ze 70s honičkových filmů je i v opakovaném shlédnutí Polda a bandita asi nejzábavnější z těchto filmů. Absolutní frajer Reynolds, který zná každýho s vysílačkou napříč státy, k smrti roztomilá Fieldová a fanstastický Jackie Gleason jako klející, urputný polda, který si musí poradit s dementním synem i armádou často nepřejícících konkurečních poldů. Doslova gejzír hlášek, vtípků a nonstop jízda plná povedených bouraček. A potěšilo i finální vzájemné vyjádření respektu obou soupeřů a pomrknutí na další díl. 4* ponechávám. ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Pro scénu, kdy vozidlo skáče z mostu, muselo být auto vybaveno motorem z Chevroletu Corveta, protože původně nemělo dostačující akceleraci. (jarjarbinx)
  • Natáčanie prebiehalo v mestách Helen, Atlanta, Cumming, Jonesboro, McDonough, Redan a Riverdale (Georgia, USA), West Palm Beach (Florida, USA), Los Angeles a Ojai (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama