Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Turbulentná, čistokrvná ( hlavne ) americká zábava, ktorá je prakticky non-stop naháňačkou po cestách, výpadovkách, prašných cestičkách a všemožných iných lokáciách. Plyn je stále na podlahe, film má okrem buranského, aj inteligentný humor a skok cez rozbitý most je zrejme ikonou kaskadérskej činnosti v Hollywoode. Takže milé prekvápko. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

S Burtem jsem viděl hodně málo filmů a ještě méně dobrých. Tomuhle dílku se nedá upřít zábavnost a konečně chápu jeho zbožňování v "cornbeltu," na středozápadě a v podobných lokalitách. Óda na buranství, auta, honičky, drobné podvody a zlodějny plná hloupých strážců zákona, prohnilých motorkářů a voňavých hamburgerů zde zakořenila opravdu hluboko. Soundtrack je naprosto nesnesitelný, cca 4 country písničky jedou furt dokola, příběh složitý jak z dětského leporela a postavy zhruba stejně komplikované. Humor na úrovni nevulgární grotesky a režie slušně rutinní (projeví se v romantické etudě, když Burt konečně vystoupí z auta:-) Jenže honičky slušně odsýpají, vše je takové příjemně naivní a poselství celého filmu je: ropná krize skončila, všichni za volant! Bandita je borec, jenž vše dokáže a s ničím si neláme hlavu, takže výlet přes pár států, unesená nevěsta, kamion plný piva a celý rajón policistů za prdelí ho prostě nemůžou rozhodit... 60% ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo kolem 10, táta mi film pustil od těch dob skoro každý den si video od filmu neodpočinulo. Skvělké scény dobré honičky, skoky kde se tají dech, kráská žabka (nevěsta na útěku) , nepříjemný tlustý polda, jeho debilní syn, který vše zmrvil a nakonec neodolatelný Bandita. K tomu není co říct je to nezapomenutelný a skvělý film. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Druhý nejúspěšnější film roku 1977 v USA po legendárních Star Wars. Tento fakt zde často budí údiv, jenže to máte tak: Je to úplně stejná pohádka jako Hvězdné války, jen se neodehrává kdysi dávno v předaleké galaxii, ale v tehdejším "teď a tady" - ve světě, v němž ropná krize vynutila dálniční omezení rychlosti na 55 mph a nezávislí kamioňáci placení od ujeté míle zápasili o přežití. Proto se domlouvali pomocí CB vysílaček (tehdy zrovna na vrcholu své popularity, už jsem to psal i u filmu Konvoj - vysílaly tehdy miliony američanů včetně první dámy) - dávali si echo o tom, kde se měří ("Kojak with a Kodak") a organizovali konvoje v nichž ten první ("front door") a poslední ("back door") dával pozor neblíží-li se policajti ("smokies", "bears") a společně se snažili tu dobu nějak přežít. Hollywood zareagoval a mezi lety 1975 a 1980 se tato tématika objevila v řadě filmů a každý se samozřejmě rád šel podívat, jak se snaží s nadsázkou stejné věci přežít hrdinové na stříbrném plátně. Star Wars svoji nadčasovost neztratily, kamioňácké vysílačkové filmy už dnes zaujmou jen ty, kdo historii znají. U mě jasných 5*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Needham natocil dalsiu nudnu americku komediu, ktora nema dohromady cim zaujat. Americky zmysel pre humor je na mile vzdialeny tomu europskemu a na tomto filme to krasne vidiet. Zasmiat sa nie je comu, pribeh je umelina az strach, rezia je priemerna, Burt Reynolds /, Deliverance, Nemy Film/ to nedokaze zachranit. A navyse z tejto umeliny vznikla dokonca trilogia - tomu teda nechapem. Na dvojku ani na trojku sa v dohladnom case nechystam a Needham by si mna ako divaka tymto filmom urcite neziskal. 50 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Ronnie Gay, Lamar Jackson a Quinnon Sheffield hrali dôstojníkov štátnej polície v Georgii. V období natáčania nimi naozaj boli. (Arsenal83)
  • Burt Reynolds odporučil Sally Field pre rolu Carrie a musel ju presviedčať, aby rolu zobrala, pretože Field si myslela, že scenár je príliš skromný a postavený len na improvizácii. (Arsenal83)
  • Hal Needham požiadal Jerryho Reeda, aby napísal ústrednú pieseň k filmu. O pár hodín neskôr Reed predstavil Needhamovi „East Bound and Down“. S akustickou gitarou začal hrať a Needham ho okamžite zastavil. Keďže si Reed myslel, že sa mu to nepáči, ponúkol sa, že pieseň prepíše. Na to Needham odpovedal: "Ak zmeníš čo i len jednu notu, zabijem ťa!" Pieseň sa stala jedným z Reedových najväčších hitov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama