Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (424)

sharky 

všechny recenze uživatele

James Bond bojuje za pomoci afgánských teroristů a sovětského generála proti americkému zbrojaři, co dodat, tohle asi nebude oblíbený film rodiny Bushových..:) Možná má 007 menší charizma, zato je však v Československu a jeho Aston Martin má do té doby nejlepší vybavení, takže hravě překoná žigulíky VB. Příběh má spád, humor i skvělé scény s Q a ropovodem. Na rozdíl od druhého Daltonova počinu na mě stále dýchá bondovské kouzlo a elegance. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Tak tomu sa hovorí pekelný prerod série. Úžasný Dalton, perfektný dej, napätie, tempo, sexy Bondgirl, Aston Martin, Blava, Afganistan, KGB, syntetizátorový soundtrack, A-ha ... proste všetko, jedna z najlepších Bondoviek vôbec, Dalton mal prísť už skôr. Bondovky s Rogerom Mooreom si v priebehu prvých troch-štyroch dielov vytvorili vlastný štýl a trademarky, o to horší bol ich koniec, keď sa v tom utápali. Tie isté hlášky, tie isté akčné scény, tie isté motívy, ten istý dej, len s malými obmenami. Príchod Daltona nielen že omladil Jamesa Bonda, ale dal mu aj vynovenú tvár - hlavne skvelý mix akurátneho množstva humoru, romantiky a akcie. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Škrtí rukami a stehnami.“ – „James, to je tvoj typ.“ Od Iana Fleminga som nikdy nič nečítal (nie, že by som sa tým chválil) a bondovky som nikdy nepokladal za svoj zvlášť obľúbený pod-žáner. Niektoré sa mi páčili viac, iné menej a u niektorých slávnych som sa tváril, že sa mi páčia, aby som plával s prúdom. Každopádne, dobrý akčný film, okorenený exotickými výpravami po celom svete (a k tomu špionáž, silácke dialógy, alkohol a ženy) je dobrá vec – ak sa vydarí. DYCH ŽIVOTA ma okrem dobrého Timothyho Daltona (v poradí štvrtého agent 007 – po Connerym, Mooreovi a Austrálčanovi Lazenbym a pred Brosnanom a Craigom) zaskočil „bratislavským fenoménom“, prostredníctvom ktorého sa do univerza agenta Jej Veličenstva prepašovala riadna dávka (nechceného? Vysoko pravdepodobne.) kuriózneho humoru (laserom prepílené auto VB, nápisy v slovenčine, hláška roka „Ty somár sprostý.“). Takže celkom podarená zábava s potrebným trademark (Q, M, slečna Moneypennyová) a silným hereckým obsadením (Rhys-Davies, Krabbé a tiež tradične vtipný Joe Don Baker, ktorý mimochodom hral aj v neskorších bondovkách ZLATÉ OKO a ZAJTRAJŠOK NIKDY NEZOMIERA, ale už inú postavu). P.S. Jedná sa o tretiu zo štyroch (LEN PRE TVOJE OČI/1981, CHOBOTNIČKA/1983, VYHLIADKA NA SMRŤ/1985 a POVOLENIE ZABÍJAŤ/1989) bondovku britského režiséra Johna Glena. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, vidím že bondováckých maniaků se tu sešlo dost :))) Bohužel každý z nás za svého nejoblíbenějšího představitele agenta Jejího veličenstva považuje někoho jiného. A u mě osobně je Daltonův výstup, i přes jistý přínos, slabým pokračováním série. Nicméně je srovnatelný s posledními Mooreovými kousky a akční scény, obzvlášť hojně vzpomínaná honička se slovenskými strážci zákona, jsou celkem vysoko nad průměrem. Ale to charisma Conneryho nebo Brosnana tam prostě chybí... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Části filmu, které se mají odehrávat v Bratislavě, museli být z politických důvodů filmovány ve Vídni. Bratislava s filmováním nesouhlasila, přestože filmaři nabídli 1 milion amerických dolarů. (andosdre)
  • Kara Milovy (Maryam d'Abo) by podle štítku na violoncellu měla v Bratislavě bydlet v Kvetinovej ulici 27, ovšem minimálně v době natáčení žádná komunikace v hlavním městě tehdejší SSR takový název neměla. (Robbi)
  • V úvodní scéně na Gibraltaru bylo použito skutečné vojenské zařízení včetně nepřístupné cesty z vlastnictví Ministerstva obrany. Kulometné hnízdo už autentické není. (novoten)

Reklama

Reklama