Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znovu se vrací démonické stvoření, aby terorizovalo a zabíjelo další děti, včetně těch, které jej přivolaly. (TommyZR)

Recenze (7)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračovanie, v ktorom sa podarilo zachovať pôvodného režiséra aj dvojicu preživších hrdinov z jednotky. Neviem, či to bol iba môj subjektívny pocit, ale zdalo sa mi, ako keby maska potvory bola o čosi horšia, ale to mohlo byť spôsobené tým, že prešla (podľa mňa nežiadúcimi) výzorovými úpravami a v sequeli sa na pľaci objavovala podstatne častejšie než v prvom Unnamable, ktorý sa navyše zväčša odohrával v pološere, zakrývajúcom prípadné drobné nedostatky a kreatúra sa tu v plnej kráse objavila až v samotnom závere. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První Přízrak (podle Lovecraftovy povídky) byl slušnou žánrovou jednohubkou, která měla v rukávu dva trumfy - jednak dusnou atmosféru uvnitř starého domu a především skvělou masku mýtického monstra. Za dvojkou stojí tentýž člověk, tentokrát ale napětí jaksi ustupuje stranou. Podíváme se sice do podzemních tunelů pod hřbitovem, ale většina děje se přesouvá na univerzitní kolej, do nemocnice i knihovny. Tohle prostředí ubírá stvůře s kozama na působivosti a tajemnosti, a bohužel se k tomu odhaluje i její původ. Naštěstí se to ale nebere tolik vážně, má to pár dobrých momentů a gore efektů, takže žádná nuda. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezáživné a neskutečně dlouhé. Vcelku celkem zbytečné pokračování, které nepřináší nic nového ani zajímavého, jen to, co v předchozím díle bylo pro dobro věci dlouho skryto a utajováno, rozvedlo do nepříjemně okatých, emočně nechutně přepjatých a balastujících výšin. Prostě krásná ukázka toho, jak špatné pokračování může být a snaha snad v dobré míře na předchozí zápletku navázat a rozvést ji, může dopadnout tragicky. Jak mi v minulém díle neseděl Carter, tady to je Alyda v lidské podobě. Velmi tragická postava. A i to monstrum, ač je před kamerou mnohem častěji a v plnější „kráse“ než v předchozím díle, má mnohem horší masku. Možná jsem v hodnocení ještě příliš mírný a shovívavý. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerný film. Jestli tvůrci nedokáží z tohoto námětu udělat alespoň příjemný béčkový průměr, tak jsem opravdu rád že se Unnamable nestalo oblíbenou hororovou postavou a nedostalo další pokračování. Ani první díl se mi moc nelíbil, ale tohle... pane bože. Nikdo tu do filmu nedal žádnou práci. Jen maskér udělal perfektní monstrum, nečekal jsem že SPOILER se změní jeho design SPOILER. Každopádně příšerní herci, příšerné postavy, příšerný scénář. Vlastně musím být dost hodný když tomu dávám alespoň tu jednu hvězdičku. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

No vida, docela jsem se bál po prvním díle, že tento bude o stupínek, ne-li dva, horší, nudnější a komičtější. S podivem tomu úplně tak nebylo. Jasně, je to béčko jak vyšité, ale zato o něco záživnější a vydařenější než předchozí snímek. Slušela by mu o něco kratší stopáž, protože od určité chvíle působí docela protahovaně, ale není to takový porod jako u Přízraku. Stejně jako u něj se jedná o další Lovecraftovu adaptaci, která příběhem navazuje na Přízrak a patří obecně k těm průměrným. Znalce tvorby určitě potěší Miskatonická univerzita, Necronomicon a nepojmenovatelná zrůdnost, která hlavní hrdiny neustále pronásleduje. Místy jsem sebou kupodivu leknutím cukl a oproti jedničce je atmosféra o něco hutnější. Najdou se sice mnohem horší Lovecraftovy vývary, ale jako jednohubkové rozptýlení to nebylo zas tak špatné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen za pět týdnů. (hladass)

Reklama

Reklama