Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

kitano 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda ze film je trochu jednoduchy, ale ja som sa bavil. Skvely zaciatok ma dostal a ajked potom nadsenie trochu opadlo, skvela akcia ma stale drzala v pozornosti. Chrochkal som blahom, ked stary ucitel nakonci vytiahol katanu a ukazal co je to prave umenie meca - jeden z najkrajsich samurajskych subojov. No a co sa mi navzdy vrylo do pamati je jeden z najhnusnejsich , najslizkejsich a najuchylnejsich zaporakov akeho som kedy videl. Vrcholom bola jeho extaza (ake vystizne) pri zaverecnej bitke kde pri pohlade na ten masaker skakal od radosti ako male decko. Treba vidiet. 8/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Míru musí být dosaženo i za cenu války! Kdo čeká mládežnický comics o sexy holčičce s katanou, bude možná překvapený. Ano, místy je to hodně infantilní, ale místy i překvapivě tvrdé a nelítostné (třeba hned na začátku nečekaná scéna selekce mezi asasíny, nebo nečinné přihlížení plenění vesnice bandity). Ale něco mi na tom filmu pořád neštymuje, zkusil jsem ho po letech znovu a není to nějak ono, ta jeho forma mě prostě neoslovuje. Prapodivná hudba, prapodivné kostýmy, prapodivný děj... Ale na druhou stranu jsou v něm úžasně prapodivné postavy, v jejichž středu se na piedestalu tyčí vražděním posedlý tranďák v bílém kimonu s růží v ruce. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz ma to nebavilo tak ako kedysi. Vadilo mi, ze to pôsobi skôr ako samurajsky komix ako historicky film. Vsetci ti samurajovia su strasne stylizovany a namiesto poriadnych subojov viac predvadzaju grimasy. V subojoch sa väcsinou len mava mecmi bez poriadnej choreografie a nakoniec su zakoncene gejzirom krvi. Akurat to obcas Kitamura ozvlastni vynaliezavymi hratkami s kamerou. Ale ani tie uz dnes neohuria, kedze boli napodobnene v mnohych dalsich filmoch. Samotna zapletka ma tiez prilis nebavila. Nic jednoduchsie uz ani vymysliet neslo. My sme ti dobri a oni su ti zli a tak ich vsetkych zabijeme. Najväcsim plusom pre mna bola sympaticka a nadherna Azumi. Dvojka mi pred rokmi pripadala po kazdej stranke ovela slabsia, takze na jej repete nemam chut uz vôbec. 6/10. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jako Azumi to žádná jiná neumí. Kdo si to s ní rozdá, ten s výkřikem vystříkne a skončí lapajíc po dechu na zemi zbrocený potem. No a taky krví. Azumi totiž sice přefikne každýho komu se postaví (jako komu se postaví v souboji ty chlíváku), (jako že se střetnou a ne že protivníkům stojí kokot sakra co to s váma je? Čuňata) no a díky tomu během filmu stihne pozabíjet tolik kořenů, že i Leonidas by ji bral do party. Ostatní její kamarádi zabijáci mě moc neoslovili až na dvě vyjímky. Jedna vyjímka zařve hned na začátku při posledním testu a druhá vyjímka zařve o trochu dýl. Smůla. Zato padouchové jsou v tomhle filmu neskutečně vymazlený !! Trio bratrů Sajiki byl předkrm (hlavně ten jejich nejstarší brácha byl děsivej týpek a kolosální zmrd), ale proti muži v bílém, Bijomaru Mogamimu, to bylo hovno mezi prstama. Bijomaru je asi ten nejsadističtější zmrd jakýho jsem tenhle tejden viděla a to už je čtvrtek ! Jeho červená růžička, meč bez ochrany a naprosto jeblá osobnost z něj dělaj týpka se kterým bych si ráda dala saké. Azumi bych zase ráda lapla do pelechu, každopádně jejich závěrečnej souboj se mi líbil a kdyby Bijomaru neztratil hlavu tak kdo ví...HustoKrutoPřísně přenesená komixárna na filmový plátno mě nutí mrdnout tomu plné hovnocení. A chraň Azumi toho, kdo si dovolí nesouhlasit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Hlavnými postavami tejto samurajsko-akčnej rezačky je 5 puberťákov a ako to už s takými mladučkými hercami býva, nemôžu utiahnuť film - nie sú vierohodní, sú uvrešťaní a otravní. Dupľovane to platí o hl. postave, ktoré je ešte k tomu dievčatko. Asi si tvorcovia mysleli, že keď jej dajú do ruky katanu, bude to kúúl. Nebolo! Aj šermiarske súboje sú až na pár výnimiek skôr jednoduchšie. Čo to drží nad vodou, je akčné poslanie, ale pri tak brutálnej stopáži a viackrát dlho držaným záberoch film nedokáže držať tempo. Hviezda dole za skoky a zoskoky z cca pätnásťmetrových prekážoch, ešte k tomu na nohy - čo sme na hongkonských wuxia-leteckých dňoch? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama