Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

cariada 

všechny recenze uživatele

Co dodat tahle šílenost ani po letech neztratila nic ze svého kouzla. Po omšelých kopií se teda konečně i u nás objevil tenhle film na dvd a s dabingem. Kačer se náhodou dostane ze své kačeří planety na tu naší ,ale jak se ukazuje neztrácí hlavu a s pomocí mladé zpěvačky se snaží dostat zpátky domů. Což samozřejmě nebude snadné kde kdo chce kačera pro sebe či ho jen prostě zabít. Místy je to zábavné pak se to zase víc ubírá do scifi /hororu. Jsou tu skvělé hlášky i dobré triky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ve všech těch Galaxiích může existovat cokoliv......... Marvel vytasil svého kačera. Dal mu kalhoty, jméno Howard a přenesl jej z Marschingtonu na Marsu do Clevelandu na Zemi. Kupodivu se s touto situací kačer Howard vyrovnal rychleji než místní "nahé" opice. CITÁT - Hele, vypadají hladově. Dejte jim banán.......... Plno vtipných hlášek, gegů a komických situací. Dobrý hudební doprovod a supr hlavní herečka Lea Thompson. Například její erotická scéna mě dostala do kolen a kačerovi dokonce i postavila. Postavila pírka na hlavě. CITÁT - To je zvrácenost!!!........Howard mi okamžitě přirostl k srdci - je silně ironický, nemá rád vajíčka a miluje pivo. CITÁT - Dáme si třikrát pivo!!!........ A aby to nebylo až tak moc romantické, objeví sa na planetě zvané Země ještě jeden mimozemšťan. Je to záporák, nemá rád pivo a miluje vajíčka. Závěrečná hudební šou je prostě krásná a píseň Howard of The Duck je pěkná. CITÁT - To nebylo špatný na kačera z Vesmíru........ ()

Reklama

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Moc dobre nechápem, prečo bol tento filmík taký zatracovaný. Nejedná sa síce o niečo priekopnícke, ale zato príjemne pobaví už len tou natrhnutou originalitou nápadu, a mimozemský monster zloduch ma strašil po večeroch, obzvlášť jeho ľudské "ja". Celý tento film sa tvári príjemne nad vecou, a to je jeho veľké plus. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1987 : VÍŤAZ (4) : Najhorší film, Najhorší scenár - Willard Huyck, Gloria Katz, Najhoršie vizuálne efekty, Najhorší nový herecký objav - “Šesť chlapcov a dievčat v kačacích kostýmoch”, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší herec VR - Tim Robbins, Najhoršia réžia - Willard Huyck, Najhoršia pieseň - "Howard The Duck". ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Doba kdy ještě nebyla v takovém filmu hlavní počítačová animace. Některé scény už mají sice dost odslouženo, ale stejně nestárnou tak rychle, jako jejich mladší digitální sestřičky. Howard je sarkastický a na Leu Thompsonovou se dobře dívá, až by člově chtěl být kačerem a udělat z tohohle filmu pro děti něco zakázaného. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Na začátku filmu, kdy je kačer Howard na své domovské planetě, tak si prohlíží časopisy Rolling Egg, což je parafráze slavného hudebního časopisu Rolling Stone, a Playduck, jež je pro změnu kačeří variantou neméně slavného časopisu Playboy. (noelcoward73)
  • Kačer Howard se po letech vrátil na plátna kin ve filmu Strážci Galaxie (2014), kde se objevil v potitulkové scéně spolu se Sběratelem. (Mattij)

Reklama

Reklama