Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Recenze (99)

Filmpub.cz (Štěpán Moník)

"Problémem komedie Slez ze stromu je, že není moc zábavná. Scénář je sice dostatečně absurdní, ale jednotlivé scény, které mají být vtipné, většinou vůbec vtipné nejsou. Těžko říci proč, možná je na vině přehnaný naturalismus a nebo křečovitá snaha tvůrců mít absurdní humor úplně všude. Hodně…"

Kinema.sk (Michal Korec)

"Charlie Kaufman potvrdil svoje umenie a znovu nám priniesol neobyčajný scenár. Je milý, je ľudský, je prirodzený. A skutočne rozpovedá o fenoméne Human nature alias ľudskej prirodzenosti, či prírode. Pejoratívne vzaté, viac ako polovica deja sa točí resp. má pôvod v ukojení sexuálnych chúťok (či v…" více

Reklama

Reklama