Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (298)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkový nápad i finální pointa jsou rozhodně super, ale celý snímek byl koláží převážně úmorně nudných psycho pasáží a já nepatřím mezi ty vyvolené, kteří jsou schopní cokoli z toho nějak docenit. Rozhodně to není zapříčiněno pouze tím, že dávám přednost knize před drogami. Taktéž se musím přiznat, že mi byl krajně nesympatický Tim Robbins v této herecké poloze a s překvapením sleduji, kolik "náročných diváků" nad ním probudilo k aktivitě svých 14 centimetrů. Před zhlédnutím snímku jsem si nevyhledával žádné informace, ale od tak vděčného tématu, jako je použití halucinogenů v armádě, jsem si troufl očekávat poněkud chytlavější a působivější podívanou s výrazně silnějším poselstvím. Bohužel jsme viděli jen jakési předsmrtelné křeče člověka, který byl ve špatný čas na špatném místě. Extrémně mě to nebavilo. Zejména první polovina filmu je úplně o hovně. Lepší hvězdička. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred sledovaním som o filme vedel síce málo, ale paradoxne veľa. A to preto lebo som vedel jeho pointu. A možno to mi znemožnilo dívať sa na film iným pohľadom ako som mal. A preto odporúčam, zavrieť si uchále ak začujete rozhovor o tomto filme. Je to film temný a dobre zahraný, ale vyššie spomenutý handicap mi znemožnil si ho užiť naplno. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne asi největší hororové překvapení za poslední léta. Na první pohled velmi odpuzující horor ( hrozný poster, podivný název, stopáž 2 hodin a příliš velké hodnocení pro horor je velmi nezvyklé) přesto vše, se mi tenhle film velmi zamlouval. Zápletka mě chytla od začátku do konce a koukal jsem s otevřenou pusou, co vše se tam vlastně děje. Brilantní průběh a vývoj příběhu podkreslen velmi inteligentními dialogy a slušnými zvraty! Scéna z blázince byla i pro mě nejděsivější noční můra! 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som dosť sklamaný. Čakal som poriadnu halucinogénu jazdu. Dostalo sa mi akejsi moralitky. Ak už Vietnam tak radšej Apocalypsu, Čatu, alebo Lovca jeleňov. Najlepšie na tom filme sú prsia Elizabeth Peňa a priznajme si to, ani tie nie sú nejako veľké. Každopádne prienik do zložitého psyché ústrednej postavy sa nekoná, pretože skrátka Robbins si ako postava vôbec netúži k divákovi vytvoriť nejaké sympatie. A ako ukážka všetkých zlomyseľností vojny som si to pustil asi už trochu neskoro. Atmosférou film v pohode, ale celé mi to príde ako hra na niečo, čo to nie je. Škoda. Fakt som čakal niečo viac. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného než jsem čekal. Človek se chvilku zamotává a ztrácí se, ale pak se vše vrátí do normálu. Jenže to netuší, že o pár minut déle nebude zase tušit a bude přemýšlet, co se děje. Přesně takové filmy, které vás nenechají v klidu mám rád. Nakonec musíte počkat na závěr, který vše rosekne.. 8/10 = 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Podle původního scénáře se měla stanice metra Bergeb Street, kterou Jacob (Tim Robbins) na začátku snímku navštíví, jmenovat Nostrand Avenue. (Listeroman)
  • Rozmazaná tvář na dalším plakátu k filmu ilustruje novátorskou práci kamery, kterou Adrian Lyne ve snímku použil, a která odráží nejasnou hranici mezi skutečností a fikcí. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama