Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (298)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jacob Singer je veteránom, ktorý v 68´ po dobu dvoch rokov pôsobil vo Vietname. Keď už sa zdá, že sa po dlhom období opätovne zaradí do spoločnosti, začínajú ho prenasledovať rôzne predstavy či vidiny vďaka ktorým prepadá pochybnostiam, čo je vlastne sen, a čo realita. Snímok, ktorý vzhľadom k svojej tématike nemal šancu neuspieť. Psychologická dráma s občasnými prvkami hororu pre náročnejšieho diváka, ktorý hľadá viac, ako len klasické klišé plné gore scén či fantazmagórie za chrbtom. Príbeh má hlavu aj pätu, je dostatočne prepletený, no s jasnou štruktúrou, ktorá diváka zbytočne nepletie. Sám za seba, veľká spokojnosť - 75% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Dobrý atmosférický snímek plný krásných záběrů. Hlavně scéna v nemocnici kdy na zemi leželi části těla byla parádní. Trošku mě zklamal konec, který jsem asi trošku čekal. Herecky nemám taky moc co vytknout a hlavně Tim Robbins dokázal, že je pan herec. Palec nahoru taky za dobrou depresivní atmosféru. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale také i těžko uchopitelný snímek, o kterém jsem doposud věděl tak nějak matně a o to víc jsem příjemně překvapen. Navíc docela zaráží několikrát zaznamenaná podobnost s letošní Hranicí života (čistě subjektivní dojem vycházející z mého pochopení obou filmů), která je minimálně o třídu horší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těžko se komentují filmy jako je Jakubův žebřík. To, co se ve filmu dělo, je totální peklo. Někdy v půlce filmu to příběhově trošku sláblo, protože start to mělo víc než brutální. Závěr byl ale finišem se vším všudy a dlouho se mi nestalo, že bych na obrazovku civěl s otevřenou držkou, ze které stačilo málo, aby mi začaly odkapávat sliny hrůzou. Tento příběh tak dokazuje to, že je vlastně úplně jedno, jestli žijete v demokracii nebo totalitě. I domnělá demokracie jako je USA dokáže takové zvěrstva, jako testování žebříku na lidech, kteří o tom ani neví. Výsledek? Podívejte se na tento film. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Film, který by se velmi rád tvářil jako horor, aspoň to má v popisku, ale tomuto žánru je velmi vzdálen. Už od začátku nijak vyjímečný film s občasnými mysteriózními scénami, které jsou však bohužel ještě více uspávající než zbytek. Jakubův žebřík byl pro mě jen zdlouhavým, nudným a naprosto jakoukoliv výraznější atmosféru postrádajícím snímkem. Navíc ještě velice nepřesvědčivý Tim Robbins v roli, která se pro něj vůbec nehodila. Závěrečná pointa nebyla uplně špatná a dlouho to k ní směřovalo, ale ani ta na dojmu téměř nic nepřidala. Těžko říct, kde se stala chyba, ale bude ta absence atmosféry. Díky tomu se dívák nemůže do příběhu vžít a ten tak působí jakýmsi odtažitým a nezajímavým dojmem. A právě atmosféra pomalu nabírající obrátek by měla být u těchto, mnohdy velmi dobrých, pomalých psychologických a mysteriozních filmů být tím hlavním. Na celém filmu se mi opravdu líbila jen jediná scéna a to je na téměř dvě hodiny trochu málo. Trochu mě překvapilo hodnocení tohoto filmu, dle mě, jak je vidět, dosti přeceňující kvalitu, ale nikdo není dokonalý (tím nemyslím sebe). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Před zahájením natáčení museli Tim Robbins, Pruitt Taylor Vince, Eriq La Salle, Ving Rhames, Brian Tarantina, Brent Hinkley a Anthony Alessandro absolvovat 5denní vojenský výcvik. (Listeroman)
  • Adrian Lyne s ťažkým srdcom prepísal na konci filmu scénu zahŕňajúcu biblický Jakubov rebrík. Pôvodne do nej scenárista Bruce Joel Rubin chcel zapojiť masívne schodisko, ktoré by stúpalo až do mrakov, s davmi ľudí, ktorí by ho lemovali. Lyne sa však obával všeobecného odmietnutia. Pôvodnú myšlienku teda nahradil schodiskom, ktoré stúpalo iba do Jakubovho domu - podľa princípu, že nebo je všade tam, kde sa človek cíti najšťastnejší. (misterz)
  • Drogový aspekt příběhu byl inspirován knihou "Acid Dreams: The CIA, LSD and Sixties Rebellion" od Martina Leeho a Bruce Shlaina. (Seabeast)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno