Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

verbal 

všechny recenze uživatele

To si takhle myslíte, že konečně po dlouhé době čumíte na opravdu vypečeného, skvěle obsazeného, temného a áčkového masouna a první půlka tomu i náramně nasvědčuje. Pak ale náhle v ději lupne, ve scénáři hrkne a vynoří se totálně pomatená esoterická pičovina pro transcendentní teplouše z Brčálníku, u níž si jen přejete, aby se za vámi náhle objevil fešácký ras Kolín, provedl vám rychlou eutanázii a vy jste se nemuseli dožít té metastáze zklamání. A nevytrhnul to ani z posledních sil hanibalující Toníček. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

4+ Hopkins vs. Farrell, dokonalé. Tak pokud čtu opět jepičí komenty degenerovaných jednostraně zaměřených uživatelů, tak mne vlastně procenta filmu ani nemohou překvapit. Pokud v něm totiž dotyční hledají Millenium Falcon a souboje světelných mečů, tak je pochopitelné, že jim film, ve kterém se musí zapojit hlava a hlavně to co je uvnitř ( né není to gel na vlasy ), pravděpodobně nemohl moc vyhovovat. On žánr mysteriózní, bude asi trošku odlišný, od běžného bezduchého bušení do skrvaveného záporáka s proporcemi lidoopa. Člověk by měl čekat asi o malinko víc. Já byl spokojený skoro úplně a i když má film svoje mouchy, tak lze říct toto. V porovnání se zástupem neoriginálně nudných béček, kterých je v současnosti nadbytek, jsem měl tady zase jednou pocit, že koukám na fakt vydařenou věc. Originalita, napětí, obsazení, zápletka, překvapení, finále. Co chcete víc psát? Film co má koule a bude bavit a nenudí. Pokud jste ovšem po lobotomii, tak to asi není nic pro vás. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si mlaskal a liboval, jak skvělá je tahle těžkomyslná a parapsychologická kriminálka a jak moc mám rád tenhle filmový žánr, užíval jsem si zajímavý příběh a scénář, užíval jsem si výborného Hopkinse i dobře zahranou blonďatou agentku, pomalu jsem si připravoval pětihvězdu... aby pak ale přišel nepochopitelně zmatený a pomatený konec s nechtěným komikem Sagvanem Tofim Farrellem, který mžikem spláchl do hajzlu celou předchozí pilně budovanou melancholickou atmosféru, a aby navíc chvíli nato sentimentální konec podělal i ten zbytek oné příjemné zádumčivosti, kterou nestačil podělat Farrell. Poděláno jest. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Solace nadchne hereckým obsazením, docela dost hutnou mystickou atmosférou a skvělým výkonem Colina Farrella a Anthonyho Hopkinse. Na druhou stranu mně přijde, že tvůrci nevyužili potenciál na sto procent. Film se pomalu rozjížděl, což mu v tomto případě dost uškodilo. Poslední půlhodinka měla konečně ten správný drajv. Mystická atmosféra byla opravdu dost dobrá, přes hodinu jsem se tak těšil na nástup záporáka Farrella. Hopkins ve svém věku zaválel a ukázal, že na to ještě má. Líbila se mi i hudba, která filmu přidala i nějaké ty grády navíc. Závěr byl docela logicky uzavřen, což je velké plus. Scénář mohl být lepší, neboť film obsahuje pár hluchých míst, kde se nic moc neděje a divák se trochu nudí. Kdyby se to vyvážilo, mohla z toho být pecka roku. Takto to je pouze nadprůměrná detektivka, z které si budu pamatovat zejména výkony dvou hlavních hereckých es. Přikláním se k silnějším třem hvězdám. Za mě dávám 70 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vždy rád narazím na film, který se vydá svojí cestou a má snahu být originální. Na tento jsem narazil proto, protože jsem byl zvědavý na Negana z Walking Dead a rovněž jsem si chtěl připomenout, že Hopkins je stále ještě mezi živými. Bohužel, ne vždy toto setkání skončí úspěchem. Vystavět thriller na tom, že má těhotný Hopkins vidiny do budoucnosti, to se mi rozhodně nezdá být podařeným záměrem. Dedukce je sympatická věc do té doby, dokud se jedná o dedukci na základě nějakých vnějších vjemů. To, že se někoho dotknete a ve vteřině znáte jeho životní osud není dedukce, nýbrž volovina. Díky této volovině ovšem tvůrci mohli vystavět poutavou zápletku o milosrdném vrahovi, který likvidoval výhradně lidi, které čekal nehezký osud v souvislosti s jejich pochmurným zdravotním stavem. Na paškál si poté snímek bere myšlenku, či má smysl zastavovat vraha, který vraždí proto, aby dopřál svým obětem důstojný odchod, což je rozhodně cool myšlenka, kterou se nemůže pochlubit každý film. Krajně iritující byly všechny artově laděné zpomalené prostřihy, kterých bylo opravdu brutálně moc. S přimhouřením oka a přihlédnutím k originalitě dávám slabší dva kusy. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama