Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

Brouk 

všechny recenze uživatele

No, po převychválení filmu v Premiere jsem se k němu konečně dokopal, nadále neodkládal a shlédl ho.... No shlédl.... no a co... Tak recenze a shlédnutý film... celkový dojem je pak něco jako kocovina... Nevím, ten film mě vůbec nebral, mohu se vymlouvat na možný duševní útlum a pustit si ho ještě jednou, ale proč mám pořád dojem, že se toho pocitu kocoviny i podruhé nezbavím.... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Když jsem Vaterland viděl poprvé, byl jsem nadšen. Snímek, který pojí typicky českou atmosféru (úžasně nostalgické) a originalitu, kterou u tuzemských snímků příliš nevídáme. Audiovizuální stránka funguje výborně, povedený hudební doprovod a větší množství poloh kamery jsou velice působivé, jenže to k dokonalosti nestačí. Nepovedený scénář a povětšinou přehrávající herci (zvláště ti známější!) dost ubírají na výsledném dojmu. Stejně je na tom i nedořešený závěr, kdy film končí dost otevřeně a divákovi nejsou předhozeny žádné normální indicie. David Jařab ale překvapil, škoda jen, že se mu nedaří nastolit na celý film nějakou dusnější atmosféru, protože ta tu opravdu hodně chybí. [TOP 19/5 20%] ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů posledních let, tak málo "český" , až srdce plesá. Je to komplikovaný crossover, trochu horor, ale naruby (hrdinové se stávají antihrdiny-lovci), trochu švankmajerovský surreál a černá komedie, trochu ekologický apel. Atmosféra výtečná, napětí skvěle budované, postavy nejasné, až matoucí (a proto znepokojivé a potenciálně nebezepečné). Největší slabina: srozumitelnost. To zavinil, pokud vím, střih: logika jednání postav tak notně urpěla, scénář prý byl ok (bez záruky, tohle mám od dramaturga). Věčná škoda. David Jařab v sobě nezapřel divadelního režiséra a podle mého názoru obstál i jako rejža filmový. Něco podobného bych od něj zas tuze rád viděl, ale bez těch bot. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se zase po dlouhé době kouknout na nějaký český film a když tohle běželo v televizi, byla to jasná volba. A ejhle! Děs. Ten film se mi vůbec nelíbil, byla to nuda, člověk nijak nesplynul s postavami, které mi připadaly opravdu divné. Někteří herci mluvili, jako by pocházeli z pomocné školy. Teda nevím, jestli to náhodou nebyl zájem, ale sympatie u mě rozhodně nevyvolali. Celý film nuda a jenom jsem se těšila na konec a měla jsem co dělat, abych to rovnou nevypla. ()

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o jeden ze skvostů české kinematografie a tleskám Davidu Jařabovi za to, že dokázal natočit zase něco jiného.Tím myslím něco jiného než hořkou komedii se známou sestavou Holubová, Polívka, Dušek, které točí ostatní. Nejvíce mě upoutal výkon Františka Řeháka a Karla Rodena, to tedy, pánové, klobouk dolů.Kéž by takových filmů bylo u nás více... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama