Reklama

Reklama

Antarktida

  • Česko Antarktida - Dobrodružství z jiného světa (více)
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
Austrálie, 1991, 39 min

Režie:

John Weiley

Kamera:

Tom Cowan

Hrají:

Alex Scott
(další profese)

Obsahy(1)

Navštivte s námi kontinent, který si jen těžko můžeme představit. Film o Antarktidě v nás vyvolá pocit, jakobym jste tam byli přítomni - pozoruhodný filmový zážitek, ve kterém s upřímnými slovy dobyvatele Antarktidy Roberta Scotta znovu prožijeteme obrovské utrpení, údiv i osamocení prvních lidí na tomto nádherném konci světa. Připojme se k vědeckému bádání po stopách ukrytých v ledu starém staletí… Leťte vrtulníkem nad vrcholy ledovců…

KAPITOLY:
1. Antarktida
2. Tučňáci
3. Ledovce
4. Klimatické změny
5. Příčina k bádání
6. Bádání pokračuje…
7. Závěrečné titulky (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Standardní IMAX dokument, který nakusuje mnoho témat, ale žádné pořádně nerozvádí (což víceméně není výtka, to je prostě definice IMAXu). Podvodní a letecké záběry jsou krásné a určitě nebylo lehké je pořídit, ale vysloveně dechberoucí se mi nezdály. Na konec samozřejmě nechybí trocha toho varování před problémem globálního oteplování a apel na mezinárodní spolupráci při jeho řešení. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

40 minut krásy ledového kontinentu s špetkou jeho drsnosti a krutosti. Je zajimavé, že tento snímek vznikl už 1991. Na aktualnosti to neubíra. Je to poznat pouze při zaběru na Jížním polu kde je stará vlajka JAR a vlajka SSSR. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Úchvatne natočený a nesmierne zaujímavý pohľad na najnehostinnejší kontinent na našej planéte...A tí tučniaci nemali chybu:) ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Působivá dokumentární podívaná umně znázorňující nemilosrdnou mrazivou nehostinost s netknutými přírodními krásami našeho nejjižnějšího ledového kontinetu. Vyvarujte se sledování tohoto snímku v zimě, většina skutečně dovedných záběrů vás sice nadchne ale především roztřese. :-) ()

Reklama

Reklama