Reklama

Reklama

Solarmax

  • Austrálie Solarmax
IMAX / Dokumentární / Krátkometrážní
Austrálie, 2000, 38 min

Obsahy(1)

Každých 11 let se póly slunce mění s nepředstavitelnou sílou. Vrchol této bouře se nazývá Solarmax. Nejžhavější film pod sluncem - Solarmax, je úchvatným zkoumáním děsivé, nesmírné a záhadné síly naší nejbližší hvězdy slunce. Vydejme se na cestu časem a prostorem a poznejme bouřlivou sílu i krásu slunce. Buďme svědky úplného zatmění i nádhery severní polární záře (Aurora Borealis) pozorovaných ze Země i z vesmíru. Skutečné záběry pořízené satelitem SOHO, vypuštěným NASA, zaručují neobyčejnou, dosud nespatřenou podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Snaha o duchovny presah - autori sa zamerali na vplyv slnka na nasu mytologiu, na historiu, nabozenstvo. A k tomu pridali par pekny zaberov z vesmiru, z teleskopov a dalekohladov. Taky kratky nahlad na mohutnost a vyznamnost nasho slnka. Ale je to len take skrabanie po povrchu. Videl som 2D verziu. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkvalitnějších filmů formátu IMAX točený 2D převážně na kopuli IMAX Dome. Mysteriózní hudba a dokonalé záběry zejména s časosběrné kamery 65 mm s perfektním střihem i kompozicí kamery. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

V takýchto dokumentoch čakám vela ohromujúcich informácií a niečo šokujúce. Niekolko zaujmavých informácií v dokumente je, ale pre mňa málo nového. Dokument je skôr vhodný pre študentov strednej školy, alebo pre vnímavejších druhého stupňa základnej školy. Nič strašného nezvestvuje a ani extra nestraší, ba skôr sa drží faktov a pri zemi. Lepší priemer 3*. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný dokument, ale nějak mě neuchvátil (jako např. Planeta Země). Bohužel něco tomu prostě chybělo.. Snad že by ta zmiňovaná zvířátka?;) ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Obyčajný priemerný dokument o Slnku. Obsahuje síce veľa pekných záberov, ale všetko ako celok pôsobí chaoticky, nudne a málo profesionálne. Dodať do toho viacej faktov, zaujímavostí, a dať tomu nejakú poriadnu štruktúru, mohol by to byť kvalitný dokument vhodný aj IMAX kina. Takto to pôsobí, že je to skôr určené do TV. ()

Reklama

Reklama