Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičková newyorská manažerka Jessie je vzdělaná, krásná, úspěšná a - provdaná za svou práci. Zpráva o dědictví po vzdáleném bratranci v Evropě ji poněkud zaskočí, to však ještě netuší, že si jede vyzvednout - malou holčičku. Jessiin rozplánovaný život se rázem sesype, ale mladá žena je odhodlaná dostát závazku a stěhuje se s děvčátkem na venkov. Zoufale se tu nudí a navíc jí začínají docházet úspory. A tak začne vyrábět jablečnou výživu a po počátečních potížích se dočká úspěchu svého výrobku na všech trzích.  Teď se může konečně znovu vrátit do velkoměsta ke svému původnímu způsobu života. Nebude jí ale něco chybět? (TV Prima)

(více)

Recenze (81)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně věřím tomu, že v době svého vzniku mohlo jít o skutečný hit. Dnešní divák to celé bude samozřejmě vnímat dost jinak, především tedy vzhledem k velmi nenáročné a přímočaré zápletce, s nemalou dávkou sentimentu,naivity a teatrálnosti, jenže v sedmaosmdesátem tohle na tehdejší publikum platilo jak málo co jiného, lidé měli rádi tento typ odlehčených, jednoduchých filmů, s hrdinkou, která se postupně z nesympatické fúrie transformuje do (téměř)milé hospodyňky, a když jí navíc na tu správnou cestu přivedlo malé, roztomilé mimčo, davy jásaly, a my si tak sice dnes nad tou celkovou infantilností můžeme ťukat do čela jak chceme, ale dřív to prostě fungovalo. Ono když ale budu úplně upřímný, tak tento film vlastně až na tu předvídatelnou zápletku působí příjemně až dodnes, je to totiž celkově svižně natočené, nenudí to,Diane Keaton svou postavu ztvárnila velmi přesvědčivě, atmosféra je pak též fajn, stejně jako veškeré postavy,emoce jinak také docela zafungovaly, takže by se dalo nakonec vlastně i tvrdit, že Baby Boom patří v podstatě dokonce i k té hrstce filmů, na kterých zub času nezanechal zas až takové stopy a minimálně v rámci žánru dokáže tak tato podívaná zpříjemnit den i po těch více než třiceti letech. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie dle mého gusta, dnes večer jsem si ji užila parádně, Diane Keatonová je fantastická v těch svých proměnách, když je chladná kariéristka a touží po vzestupu, když je zaskočená a v podstatě šokovaná dědictvím v podobě malé Elizabethy (mimochodem ta holčička je nádherná, hned bych si ji vzala domů), nasmála jsem se dosyta.. No a Sam Shepard v roli zvěrolékaře sympatický, líbil se mi.. ()

Reklama

cachanell 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie. Workoholik v ženském podání, který zdědí dítě. Ztratí práci, odstěhuje se na venkov. A samozřejmě po spoustě trápení a trablů najde svou cestu. Mám ráda Diane Keaten a její komediální talent. Její trable se starým domem a starousedlíky je skvělé. A tak, když je tento film v TVnabídce, nikdy neodolám. ()

althinka 

všechny recenze uživatele

film takmer taký starý ako moja maličkosť si napriek určitým nedostatkom našlo cestu medzi moje obľúbené kinematografické počiny:) miestami síce trošku unavené, ale stále neuveriteľne milé, uveriteľné a s veľkým posolstvom, že ak človek / žena stavia na láske a rodine .. ostatné úspechy sa môžu ruka v ruke dostaviť, ale nezatieniť to ozaj podstatné. Asi som strašná tradicionalistka, ale veru mi mnoho raz vyhŕkli slzy .. a vždy som túžila mať takú dcérku :) akú zdedila Diane Keaton :) príjemné strávené bezmála dve hodiny .. občas si film pustím na zlepšenie nálady .. ale stále a znovu si ma získava svojim nenásilným humorom, romantikou a atmosférou :) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Protivná komedie, s chutí lepící všechna dostupná klišé okolo žen workoholiček, svobodných matek, rozhodnutí rodina vs kariéra, co se škádlívá... Protivná, a fungující. Alespoň pro něžnější část lidstva. Dabing z Barrandova z doby, kdy režisérům začali chybět herci a tři lidi namluvili každý asi osmdesát postav (Bartáková, Obermaierová, Sejk). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu nikdy nezjistíme, jak zní celé jméno hlavní hrdinky J.C. Wiatt (Diane Keaton). (jezurka42)
  • Malou Elizabeth Wiatt ve skutečnosti hrály dvojčata Michelle a Kristina Kennedy. (jezurka42)

Reklama

Reklama