Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

gombarix 

všechny recenze uživatele

(vzlykaje dojetím) "Nemůžu uvěřit, že jsem doteď neviděl Ocelové magnolie!" Ale přesto, že je to opravdu dost "ženský" film, oceňuju, že je mnohem míň sentimentální, než by mohl být. - - - Ani ne třicetiletá Daryl tu nosí spojné brýle! celý film!! a postupně vystřídá troje obroučky!!! (Ano, nebudu zastírat, že to je ten důvod, že jsem se na to vydržel dívat :) a proč dávám pět hvězd. Ono to JDE, tak proč je takový film jeden z tisíce???) ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Každým razom tieto filmy, ktoré sú vraj pre ženy pre mňa osobité a príťažlivé ich švitorenie keď sú len spolu na ulici v nemocnici v kaderníctve ich vzájomná náklonnosť a úprimnosť nám chlapom niekedy hlúpo zaškrípe a ono to vlastne je prejav náklonnosti a možno aj určitý prejav lásky.Chlapi by mali byť oceľový, ale častokrát sú oceľovejšie tieto magnolie. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, a je to nejspíš zavádějící asociace, ale při tomto filmu mi přišli na mysl Dubliňané Jamese Joyce. Smíchaní se seriálem Byl jednou jeden dům. Stylové jižanské charaktery. Film balancuje na rozhraní komedie a dojáku, ale dialogy jsou skvělé, vtipné, a obsazení je excelentní. Několikrát jsem se srdečně smál. Pro mě příjemné překvapení. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ocelové magnólie je film, ve kterém se na jednom místě střetává hvězdná plejáda hereček, které umí a vědí, jak svou roli zahrát. Divák má možnost sledovat životní radosti a strasti několika ženských postav, které se snad nemohou více lišit, ale přesto je spojuje přátelství a rodina. Nejvíce mě z hereckého obsazení zaujala Shirley MacLaine, která byla přesvědčivě protivná. Zkrátka moc dobře natočený a zahraný snímek ze života docela obyčejných lidí, s nimiž by se mohl leckdo z nás ztotožnit. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dnes již poněkud nepřístojná, až karikaturní typizace domácích ženušek, které všechno zvládnou (od vaření, vlasů, drbů, pomluv, až po organizaci a výchovu), a nezodpovědných mužů, chovajících se jak kluci, mě v chaoticky hektickém, ukřičeném úvodu (svatba) téměř odradila. Ovšem jak šel s pěticí kamarádek čas, jejich přirozené životní posuny (z velké míry spjaté s dcerou jedné z nich: již zmíněná svatba, těhotenství, nemoc) si mě získaly, i když v závěru bylo toho slzavého, smířlivého melodrámatu příliš. Silným hereckým výkonům všech zúčastněných dam kralovala nerudná, cynická "bába" Shirley MacLaineová. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Producenti filmu původně nesouhlasili s obsazením Sally Fieldové do role M'Lynn s tím, že by jí nikdo neuvěřil, že je matkou 22letého syna. Jejích námitky vzaly za své, když se ukázalo, že v reálném životě má právě stejně starého syna. (Aelita)
  • Film se natáčel v malém městečku Natchitoches ve státě Louisiana a jako kompars v něm vystupovali i místní obyvatelé. Očividně bylo natáčení pro ně natolik vyčerpávající, že když se o několik let později ve stejném městečku natáčel film Muž na Měsíci (1999), bylo obtížné najit mezi místními někoho na roli statisty. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama