Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Cutter (Wesley Snipes) po smrti své manželky opustil své zaměstnání agenta, a v poslední době jen přicmrndává kde může (protiteroristické školení, a tak). A tak když mu jeho kámoš Sly Delvecchio (Tom Sizemore) může dohodit práci v L.A., Cutter přijímá - aspoň přijde na nové myšlenky. Ale stejný let jako Cutter si vyberou agenti FBI pro převoz nebezpečného vězně, Charlese Raneho (Bruce Payne). Ten a jeho lidi si nenechají ujít poslední příležitost, jak svého šéfa osvobodit - ať to stojí co to stojí. A proti nim stojí jediný muž - John Cutter... Což o to, film to není úplně špatný, ale to by o pár let později nesměl být natočen film téměř na stejné brdo, jen o několik (desítek) tříd zábavnější, Con Air. Takhle jsem jen čekal, kdy a koho Wesley Snipes odkrágluje dřív a koho pozdějš. Sice se to Kevin Hooks snažil trochu zamotat (a film tak prodloužit) absolutně zbytečnou scénou na pouti, ale i to šlo nějak přečkat. Co ale musím pochválit je výborný záporák, Bruce Payne! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Johne, jak to děláš? Černoši, tomu bys nerozuměl." Filmy, ve kterých se rodí akční hvězdy, by rozhodně neměly vypadat jako tenhle. Wesley sice díky němu dostal šanci prorazit, ale nebýt Demolition mana, skončil by nejspíš dřív, než vůbec mohl začít. Passenger 57 možná může vzdáleně připomínat Willisovy Pasti a Seagalova Přepadení, ale kvalitou jim nesahá ani po ty pomyslné kotníky a podobně je na tom nečekaně i sám Wesley Snipes. Vůbec bych neřekl, že někdo jako on může být ve filmu tak matný a toporný, ale na rozdíl od skvělého záporáka v podobě megaslizského Payna je tomu opravdu tak. Kapitolou sama pro sebe je pak vedlejší rolička mladičké Liz Hurleyové. Nejenomže její dabérka je tak příšerná, že ji přehrává i ten malý kluk co mu má přinést vodu, ale i ona sama (i když je to teda pěkne vostrá svině) redukuje veškerý svůj herecký repertoár na to, že drží pistoli jako panna penis a trousí hlášky typu "Dáte si k jídlu šampaňké?". Mohl bych poplivat spoustu dalších věcí od televizní režie, stupidního scénáře, až po absolutně nezvládnuté souboje, ale vlastně ani nechci. Přeci jen nám tenhle film dal akčního poloboha Snipese a i ten Blade holt někde potřeboval obrousit tesáky. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý akčňák o únose lietadla, ktorý za normálnych okolností by bol asi nuda, lenže ten film okrem toho, že ma iba hodinku dvadsať a naozaj extra rýchlo plynie, že sa ani nestihne nudiť, ma predovšetkým sympatického Wesleyho, ktorý to ťahá svojimi hláškami (hraješ ruletu ? dám ti jednu radu, vždycky vsádzaj na čiernu), kopmi (aj do rozkroku) a charizmou. Pohodový film, s ktorým nič nepokazíte. 75% - 4* ()

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes v tradiční roli ochránce zákona, ať na zemi či ve vzduchu. Přímočarý film vypráví příběh antiteroristického inspektora letadel, který při letu pravidelné linky musí čelit nebezpečnému teroristovi, jehož si FBI bez patřičné ochrany převáží na určené místo. Terorista má samozřejmě kupu pomocníků a tak Wesley musí vynaložit hodně práce a fyzické námahy, aby je všechny dostal. Jde o velmi slušně natočenou akční oddechovku, dokud si člověk nepředstaví, že letí v uneseném letadle a neví, co má terorista za lubem. Pak spíše při takovém filmu mrazí v zádech a jednání hlavních hrdinů se většinou jeví jako směšné. Ale jde o film a nechme dobro vyhrát. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Tu sú snáď všetky hlúpe stereotypy, ktoré možno nájsť v akčných filmoch. Počnúc hlavným hrdinom - expert medzi expertmi, teraz mimo službu, lebo prišiel o manželku. Nechýba lokálny šerif - blbeček a jeho podriadení, čo sú tu vykreslení ako totálny hlupáci. Teroristi majú x možností ako vyšachovať hlavného hrdinu, ale ich geniálny šéf na to nie a nie prísť.......... Ten zoznam by bol dlhý ale je zbytočné tu rozoberať všetky. Jediné pozitívum je fakt asi W. Snipes........... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama