Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také zlé ako sa zdá, ale ani také dobré ako to vyzerá. Očakávania som nemal žiadne, jednoducho som si zapol telku a narazil na to, čo prvé vysielajú. Mal som smolu lebo Wesley Snipes ma nalákal na zlý chodníček. A k tomu sa mi ešte celý čas zdalo, že som po tejto ceste už kráčal... (veľmi podobné s miliónom ďalších filmov) Rada na záver: Ak by ste mali tú možnosť ísť namiesto toho na pivo, určite choďte! Využijete totiž večer plnohodnotnejšie... ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

už som to videl dávnejšie, ale nebodoval som. wesleyho nemám rád. ani to rasové vlezdoprdelkovanie. tom sizemore je fajn. ale čistý šarmantný záporák mu sedí viac. škoda, že ho tu nebolo viac. a hlavne škoda bruce payna, že nemá príležitosť si zahrať viac rolí, kde by bolo možné vychutnať si jeho prirodzené herecké majstrovstvo, kde to ide bez afektu ako po masle. bod len za neho. nuž, smola. because devil is an englishman. nič extra, tradičný námet, niečo ako air force one. len tu sa nepolitikárči. die hard vo vzduchu. klišé, klišé, klišé. elizabeth... my sweet darling. jej hviezda len začala žiariť. teraz však po nej neštekne ani pes. prekvapivo sa dal tento blaf pozrieť aj bez neustáleho pozerania na hodinky. aj keď je to kúsok vskutku zabudnutiahodný. ozaj, nevedel som, že michael jackson bol vo voľnom čase herečka hrajúca stewardku. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohlo být líp kdyby tvůrci nedělali z Wesleyho Snipese takového supermana. Byl ve své roli skvělý, ale nechyboval a trocha polidštění jeho postavy by rozhodně nebylo od věci. Charismatický záporák Bruce Payna byl přece jen divákovi bližší, ale ani jemu se nedalo stoprocentně fandit. Kevin Hooks pravděpodobně natočil jeden ze svých nejlepších filmů a z hlediska akčního žánru mu žádné důležité atributy rozhodně nechyběly. Filmy podobného ražení o přepadených letadlech se dnes už netočí a to je o důvod víc se na tento akční snímek podívat. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej akčňák, který ničím neohromí, ale na těch 80 minut zabaví. Bohužel tenhle film nemá nic, na co by si divák po nějaké době vzpomněl. Akce není moc nápaditá, nic na co by jste se mohli dívat opakovaně. A závěrečná třetina je velmi slabá, ale já si film překvapivě užil, a nelituji toho. :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Délka filmu je to nejzvláštnější. 84 minut je věru zajímavé číslo a ideálně vyhovuje rozehrané partii klaďase Snipese a rádoby drsňáka Paynea. Akce je překvapivě rychlá, dynamická a osobní souboje dobře zvládnuté. Stereotypu zabraňuje i časté střídání lokací, takže jednolitost Die Hard, nebo Under Siege nečekejte. Nesmí chybět však řada nesmyslů a logických kiksů, ale pokud je člověk ochoten akceptovat jisté minely a brát Passengera 57 jen jako žánrovku let devadesátých, kde se slovo "realita" nebralo zase až tak vážně, nebude určitě znechucen. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)
  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)

Reklama

Reklama