Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Ježíš producenta Johna Heymana je nejpřekládanějším filmem v historii kinematografie. Film byl doposud nadabován do více než 1000 jazyků.

Kdo je vlastně Ježíš? John Heyman strávil devět let vytvářením prostředí Palestiny prvního století, aby mohl natočit film o jedinečném životě Krista, který zásadně ovlivnil celou lidskou historii. Toto dílo, natočené podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu, je realistické a historicky věrné. Filmovalo se přímo v Izraeli, na místech popsaných v Bibli. 45 herců a více než 5000 komparzistů bylo vybráno z oblasti Středního Východu. Týmy specialistů velmi důkladně studovaly dobové oblečení, architekturu, zvyky a jídla. (ing.man)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Když v dodatku filmu citují Ježíšova slova, citují z evangelia podle Matouše a Jana. Dále citují Bibli z  listu Římanům a ze Zjevení Janova. Film je však zakončen citací z listu Židům, odkazující na starozákonní 5. knihu Mojžíšovu. (Kuny27)
  • Když Ježíš vstupuje do nebe říká poslední slova. Tyto slova jsou z evangelia podle Matouše z dvacáté kapitoly, verše osmnáct a devatenáct. (Kuny27)
  • Přestože je film natočen podle evangelia Lukášova, úvodní verše filmu jsou z evangelia podle Jana. Třetí kapitoly verše šestnáct a sedmnáct a zníí : "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen." (Kuny27)
  • Film je inspirován jedním ze čtyř vyprávění Evangelia Bible, konkrétně Evangeliem podle Lukáše. (Kuny27)
  • Film byl předabován do 1 112 jazyků a vysílán ve všech státech světa. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)

Reklama

Reklama