Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po vzoru x-krát sfilmovaného, tu máme crazy teen komédiu v štýle "lets fuck them". V hlavnej úlohe dvaja trupici na horách. Invencia žial nulová, a tak sme svedkami série prevažne málo humorných, až trápnych scénok (s asi dvoma svetlými výnimkami), na pozadí prázdnej príbehoidnej omáčky, za doprovodu skvelej hudby. Snaha o celkovú "coolovosť" s prehľadom vyšumí do stratena a divák sa nudí. Ono totíž nieje na čom stavať, ani hereckých výkonoch, ani na ničom. Viem, že si film svojich divákov nájde, ale niesom si istý či ich veková hranica presiahne pubertu. Ja som chcel nenáročnu zábavu a dostal som nenáročnú nudu. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru. Na naše poměry vskutku povedený a svižný teenagerský film. Charismatické duo Kotek & Mádl. Tři (možná dokonce čtyři) neodolatelně krásné holky. Langmajer. Parádní pop rocková písnička. Dokonalá iluze bezstarostného mládí... Po všech těch náročných, případně křečovitě socialistických, a pohříchu nepříliš veselých sondách do života mládežníků, jaké u nás vznikaly za komančů, je tohle jednoduše příjemná změna. Možná trochu chtěná, místy maličko křečovitá, ale změna, jakou (protentokrát) určitě mohu. Řek bych, že se na to ještě někdy (tajně) podívám znova. A rád. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nic moc komedie, která se vzdává dobrého českého filmového kumštu a bere si to nejtrapnější z amerických stupid komedií, jako například Prcičky. Sněženkám a machrům to nesahá ani po kotníky. Přes všechny tyto negativa, mě film chvílemi bavil, a nejvíce se mi líbili ty buchty (Vondráčkovou nemyslím), za ně dávám 1* navíc. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je ot patřičně plytké, samoúčelné a frikulínovité, leč až mě udivilo, že mě to celkem bavilo. Scénář se slušně trefil do hovorové češtiny a neologismů, Janák dokázal film v rámci možností moderně slepit, hlavní herečtí představitelé zase dost uvolněně zahráli a souboj s matadory stříbrného plátna zvládají se štítem. Kvalitní je i převážně Chyškův soundtrack no a samozřejmě pánská část ocení jisté prasečinkami zavánějící scénky, v nichž se lze pokochat jemnou estetikou těla Barbory Seidlové a Martiny Klírové... Zdá se vám to pubertální? No fajn, tak proto ty tři hvězdičky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Při propírání skrz veškerá média ztratila tahle pohodová komedie velkou část svého kouzla, ale Janákovi už nikdy nikdo nevezme, že tehdy v pravý čas trefil do černého. Vlna, která které přišla po zimním bláznění, za sebou bohužel nechala poněkud hořkou pachuť a několikanásobná divácké škody, ale první sázka na buddy-chemii Kotka s Mádlem naštěstí jako jediná funguje dodnes. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně, kdy Randy (Vojtěch Kotek) dává holkám babysiting do pokoje a na poslední chvíli ho stačí hodit na skříň, je vidět, že vysílačka leží. Když ji pak  holky objeví a sundávají ze skříně, vysílačka je postavena anténou nahoru. (JONYT)
  • Karel Smyczek, jehož Sněženky a machři (1982) nepochybně byly jedním z inspiračních zdrojů, a který režiséra Karla Janáka i vyučoval na FAMU, k filmu později řekl: "Vím, že hodně lidí má tendenci srovnávat Snowboarďáky se Sněženkama, ale my se s Karlem vždycky bavili o tom, že jsou to tak jiné filmy, že jediné, co mají společné jsou hory a věk hrdinů. Ve sněženkách pro nás nebylo ani tak dominantní samotné vyprávění, jako proud, který je pod ním skryt - motiv vzpoury proti moci, která končí vyloučením z kurzu. (...) Musím obdivovat, za jakých podmínek dokázal Karel Snowboarďáky natočit. A navíc mi pouštěl různé verze střihu - a pro pedagoga je úspěch studenta potěšením." (NIRO)
  • Vojta Kotek si při natáčení vysnowbordoval lehký otřes mozku a Martina Klírová si zlomila ruku. (imro)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama