Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ten film byl vlastně překvapení, navíc se dal omluvit vzhledem ke své amatérskosti, neohrabnosti a zápalu. Televizní seriál už je ale nesnesitelný, "pokračování" Rafťáci už svou nabubřelostí, profesionálností a tlačením na pilu úplně bolí. Janák ale má dar udělat některé pěkné slapstickové a screwball scénky. ()

Eodeon odpad!

všechny recenze uživatele

Spektakulární teenage komedie, při níž jsem opravdu často ani nedýchal! Bohužel však z úplně jiných důvodů, než zřejmě tvůrci zamýšleli. Když jsem film prvně viděl, bylo mi sedmnáct let. Dnes je mi o rok víc, ale stále splňuji onen přísný věkový okruh, pro něž jsou Snowboarďáci určeni. Z toho důvodu nebudu brát na účely filmu sebemenší ohledy. I kdyby však ano, nic by to nezměnilo. Příběh by stále žádný neexistoval, jen jeho jakási matná iluze. Herecké výkony by byly i přesto stejně špatné a nepřesvědčivé. Mnohdy si troufnu tvrdit, že výkony herců byly srovnatelné s výkony naprostých amatérů, ba často horší. To lze odpustit v případě některých vedlejších rolí, ale pokud se to týká bez výjimky všech a tudíž i obou hlavních postav v podání Vojty Kotka a Jiřího Mádla, pak už tento atribut sám o sobě ukazuje na špatný film. Zacílením na věkovou skupinu nelze omluvit ani opravdu špatnou hudbu. Její prvky byly vzhledem k tématu vybrány vcelku vhodně, nicméně byla použita naprosto špatně. Co by se tak trošku odpustit dalo, je otřesný scénář a množství ubohých dialogů. Ty jsou totiž cool pouze ve zcela ironickém spektru. Trošku mě mrzí, že tvůrci nahlíží na diváka, tedy na obyčejný kluky a holky v mém věku, jako na takové primitivy. Ale primitivní zábava je přeci účel filmu, ne? Proč mi tedy žádný z těch vtipů nepřišel k smíchu? Možná byla chyba v mé současné náladě, ale o tom pochybuji. Selhání je opět na straně ubohého scénáře. Z toho také plyne nesmírné množství všelijakých nelogičností a nesrozumitelností, které film degradují nejvíce ze všeho. Valná většina zamýšleného vtipu je založena především na okolnostech, které by logicky jednoduše nemohly nastat. To je u podobných teenage komedií časté, ale v případě Snowboarďáků to až bije do očí a ani to nesplňuje svůj účel, jelikož ani tak to není vtipné. Ať se na to dívám z jakéhokoliv úhlu, tento film od nejhoršího hodnocení z mé strany nic nezachrání. Byla vůbec chyba něco takového natočit. Jen to znovu poukazuje na nízkou úroveň soudobé české filmové tvorby. Režisér Karel Janák udělal tu chybu, že se pokusil co nejvíce přiblížit dnešní divácké společnosti. Té, která je tak silně ovlivněna masovou komercí. To se mu ale dokonale povedlo. Snowboarďáci vykazují všechny prvky průměrnosti vkusu dnešních diváků. Komerce se totiž primárně zaměřuje na průměrný vkus, jedině tak se zalíbí co největšímu počtu lidí a z toho plyne, že i vydělá co nejvíce peněz. Už se tedy nejedná o kulturní tvorbu, ale o ekonomický princip. Film není uměním, je zbožím. Přizpůsobení se průměru ničí jakékoliv projevy individuality a ruší pojem umění. Účelem filmů jako Snowboarďáci je zbavit spotřebitele pocitu nudy. Avšak, nijak nepodněcuje lidské myšlení, neobsahuje žádné vyšší hodnoty a ideály. Odpusťte, tohle není film pro mě. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viz totéž jako koment ke stejnojmennému seriálu s tou vyjímkou, že zde excelují oba hlavní dementi bez přerušení a v jednom kuse. Takže je-li to vaší povinností vidět (z jakýchkoliv důvodů, třeba u vás stojí Kokotek a hrozí, že vám hodí ve sprchách v Podolí pod nohy mejdlo), máte to za sebou za pár hodin a nezkurvíte si tři večery. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jo, ty krávo , tak tenhle filmeček je vopravdu hustej. Je to o dvou typanech co sice jezdí na prknech jako paka ale nakonec zbali takový štěrbiny že bys jen čuměl. Hmno ak má byť toto štýl humoru mladej generácie tak dovi . Už nie som teen takže mu asi dosť nerozumiem. Na dievčatá sa síce pozerá dobre ale chcelo by to nápaditejší scenár zo sekcie "real life". Za pozornosť stojí hudba (až na to že jeden song brutálne vykráda Tomayasu Hotei - Battle without honor or humanity a pesnička On my head je na najlepšej ceste byť druhým najotravnejším filmovým songom po Vode čo ma drží nad vodou). Ak tu niekto hral tak Langmajer a Ester, ktorá (snáď mi to tie tri mladé šušky prepáčia) je pre mňa najpríťažlivejšou, najprotivnejšou a najlepšie zahranou postavou. STŘÍKEJ !!!!! 3/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ze začátku skvělé, má to tah na branku a je to vtipné, ale od druhé třetiny se to dosti rozmělní. Sem tam vykoukne podařená scéna, ale tak nějak to uplyne až do konce a ... A nic. Snesitelné to v každém případě je, a vzhledem k tomu na jakou cílovou skupinu je to zaměřeno, tak jde v rámci možností vlastně o úspěch. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Krátce po natáčení se chata Inka zbourala a na jejím místě vyrostl luxusní apartmánový dům. (jenik71)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové opravují babysense, je možné několikrát zahlédnout mikrofon štábu. (Gerron)
  • Rendy a Jáchym ve filmu přijíždějí autobusem do Špindlerova Mlýna. Moc se ale svézt nemohli, protože autobus se blíží ve směru od Svatého Petra - tam totiž silnice končí. (jenik71)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama