Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

TO 

všechny recenze uživatele

Na škole jsou nejoblíbenějšími studentkami tři Heleny a jedna Veronika (Winona) už má dost jejich nadvlády a rozhodne se jim vzepřít, jenomže si za parťáka vybere psychopatického pyromana, který to pojme dost vražedně a škola se otřese v základech. Vynikající černohumorná teen podívaná, svižná s výbornou Winonou a Slaterem, který jede stejně dobře jak v Pump Up the Volume .Takhle nějak má černá komedie asi vypadat. (na VHS jako Smrtící atrakce) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení thrilleru a teen komedie, které stojí na tom, že jsou zde oblíbení a neoblíbení žáci, a že ty neoblíbení se mohou rozhodnout s těmi druhými udělat krátký proces. Stačí jen ten správný impuls, tentokrát v podobě jednoho pohledného mladíka, který to nemá v hlavě v pořádku. Je tu správná dávka nadsázky, a tak snímek funguje. ()

Reklama

kchaja 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který bych mohl označit za morbidní. Ale i přes to je na pozadí stále přítomné morální ponaučení a hrdinka nakonec jedná podle zažitých zásad. Možná kdyby se to vzalo víc Burtonovsky - hlavní hrdinové by se vyžívali v chladnokrevném zabíjení podbarveném krvavými scénami, mohlo to být zajímavější. Takhle na snímek nezapomenu pouze díky originálním možnostem jak si zapálit cigaretu :) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Konvenčná komédia, tváriaca sa nonkonformne. Systém také rád dáva na obdiv. V štýle: aha kuknite, čo my všetko pripustíme a dovolíme! Vraždy obzvlášť populárnych triednych hviezd, no v skutočnosti nafúkaných zmrdov, v záujme zlepšenia atmosféry v škole. Sebauvedomenie, sebakajanie a radikálny rez láskou, v záujme záchrany hniezda tých istých zmrdov, voči ktorým sa bojuje celú prvú polovicu filmu. Ostrakizácia homosexuality a obezity (s výnimkou záverečného obrátenia sa Winoninej postavy na obetavo-pomocnú matku Terezu). Ironizácia malomeštiackych paštikársko-kriketových rituálov vyššej strednej triedy. Na boľševickom Slovensku bol humoristický časopis Roháč s komixovými stripmi Dita; Jožinko, dieťa svojich rodičov či Bill a Mary, plnými absurdného, miestami riadne čierno-sarkastického humoru. Na Západe okrem kopy podvratných komixov aj kadejaké podobné filmy, všetko (až na výnimky) v záujme uchovania systému povolením oprát na okraj v oblasti humoru. Ale: odtiaľ-potiaľ. Výstižný komentár: Pacco. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Dear Diary, my teen-angst bullshit now has a body count. Filmový dokument rozporující módní tvrzení, že před Facebookem bývala střední škola nevinnějším místem. Povrchnost a popularita vládne. Střílí se tu. Sbor je tragicky mimo. Učení až na posledním místě. Tlustoprdi nemají šanci. Jako přes kopírák; až na to, že se psychopati před nástupem epidemie digitální demence dokázali alespoň dobře vyjadřovat a oběti / publikum bylo (někdy) dostečně kompetentní, aby jim rozumělo. Heathers jsou totiž kromě prezentace půvabů a půvabů Wynony Rider a půvabů a netalentu Christiana Slatera hlavně snůškou hlášek, které bych si jako středoškolák býval vyrýval hrotem kružítka do lavice, kdybych je býval znal. The only place different social types can genuinely get along with each other is in heaven. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (26)

  • Victoria (Winona Ryder) prochází v čase 1:33:10 okolo nálože s časovým spínačem. V té době zbývá do výbuchu 58 vteřin. Odpočet se zastaví na 4 vteřinách přesně za 2 minuty a 6 vteřin. Tolik tedy trvá hollywoodských 54 vteřin. (klukluka)
  • Postava Jasona Deana (Christian Slater) zde na začátku filmu řekne, že se často stěhuje a zmíní město Sherwood, což je zajímavá náhoda vzhledem k tomu, že si o 3 roky později zahrál roli jednoho z banditů ze Sherwoodského lesa ve filmu Robin Hood: Král zbojníků (1991). (LucasAbelle)
  • Role vůdčí Heather byla nabídnuta její jmenovkyni Heather Graham, které bylo tehdy sedmnáct, ale její rodiče po přečtení scénáře odmítli. (Epistemolog)

Reklama

Reklama