Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brutálny film. Čierna komédia, ktorá vystupuje z tradičného afektovaného štýlu žánru a ponecháva si len vražedný humor. Základom úspechu je jednoznačne úžasný scenár, ktorý bez akéhokoľvek preháňania možno označiť ako jeden z najlepších scenárov desaťročia. Britké brutálne slangové hlášky a subkultúrne narážky sa valia z úst perfektných hercov (Christian Slater je maniakálne dokonalý!) a spájajú sa v mnohých scénach, ktoré sa v momente stávajú kultom (dve najcoolovejšie zapálenia cigariet v dejinách filmu!). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Christian Slater je učiněnej ďábel a Winona Ryder pekelnice pekelná! Škoda že jim to moc dlouho nevydrželo, takhle z toho zbyl jen neobyčejnej "slasher" se všema prachobyčejnýma mínuskama zlatejch osmdesátek. Hlavně ta rádoby elektrická hudba byla příšerná; připomněla mi takový ty přednastavený dema na archivních klávesách, co jsme kdysi pořád dokolečka sjížděli u babičky. Znáte? --- "You didn't say Simon says." ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit stupidním českým názvem a oficiálním obsahem filmu zde uváděným - za oboje by tehdejší distributor zasloužil proplesknout. Černočerná satira na "bezstarostný středoškolský život" bez jediné ryze sympatické postavy (což byl takřka určitě záměr), je napěchována úžasnými hláškami, přepáleným humorem a vskutku originální základní premisou, která je svým způsobem vtipná i mrazivá zároveň. Herecké výkony mladých, většinou začínajících herců, které měli za sebou jen pár snímků, jako Winona Ryder, Christian Slater a Shannen Doherty nejsou nikterak oslnivé, ale ani vás neurazí a vy si tak můžete v klidu užívat šílenosti, co se před vámi odehrávají. Zaráží mě tak nízký počet hodnocení zde na ČSFD a poměrně i nízké procentuelní hodnocení, které balancuje mezi modrou a červenou barvou. Osobně film považuji za nedoceněný kult - samozřejmě míněno v našich končinách, ve Státech si výjimečnost tohoto snímku očividně uvědomují. P.S.: Narazil jsem na jediné české titulky k filmu, ale ty jsou bohužel strašné (a ač se netváří amatérsky, jsou plné významových chyb - a o to jsou zákeřnější). Pokud tedy nevládnete angličtinou natolik, abyste zhlédli film bez titulků, doporučuji raději originální anglické nebo počkat na lepší překlad. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Mikrosvět americké střední měl a má pořád své specifické kouzlo. Dá se servisovat jak mysteriózně (Donnie Darko) politicky (Election) neo noirově (Brick) romanticky (Mean Girls) nebo takhle v Heathers stylu: brutálně na dřeň a k popukání černo humorně. Vizuál nic moc, ale nahláškovaný scénář to s přehledem do finále dotáhne. I když zrovna závěr jsem ke všem těm náznakům čekal, ještě drobátko explozivnější :D ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

kvalitativně nevyrovnaná koláž ale s mnoha nosnými myšlenkami a originálními nápady, více tak vybízí k zamyšlení než většina 80s produkce...přemýšlet o vyhození školy do vzduchu a o comit suicide koukám bylo a bude vždy aktuální...můj papá Kurt by tento film jistě ocenil, pokud ho neviděl...mělo to sice ten kýčovitý lak na povrchu, ale pod tím to byla v zásadě anarchistická provokativní hříčka, trochu drsnější verze Kurtova oblíbeného Over the Edge z roku 79. Po shlédnutí obou filmů se už ani nedivím, proč pak Kurt koncipoval klip k písni Smells like teen spirit, tak, jak to udělal... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (27)

  • Představitelka jedné z dívek jménem Heather (Kim Walker) pronese k další Heather (Shannen Doherty) větu: „Did you have a brain tumor for breakfast?“ („Měla jsi k snídani mozkový nádor?“). Tragickou ironií je fakt, že sama Kim Walker v roce 2001 kvůli mozkovému nádoru zemřela ve věku 32 let. (ČSFD)
  • Během natáčení se Christian Slater kvůli své herecké partnerce Winoně Ryder rozešel s Kim Walkerovou, se kterou v té době žil. (Olík)

Reklama

Reklama