Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steffen, německý student archeologie, najde při jednom archeologickém výzkumu v Jeruzalémě kostru člověka, starou více než dvatisíce roků. Obsah pytlíčku, který se našel hned vedle kostry, však zmátl nejen Steffena, ale i celý tým zkušených archeologů. Našel se v něm list se záhadným písmem a návod na obsluhu videokamery, která se však začne vyrábět až za tři roky. Na základě těchto zjištění se Steffen domnívá, že našel kostru člověka, který cestoval v čase. Myslí si, že tato osoba nasnímala videokamerou Ježíše. O pravdivosti Steffenovy hypotézy svědčí i několik dalších důkazů. Ale je skoro nemožné, aby mladý student přesvědčil zkušené archeology, a proto hledá důkaz v dopise, který se našel spolu s kostrou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

monolog 

všechny recenze uživatele

Konečná pointa je sice předvídatelná už od první půlhodiny filmu, ale to nijak neubírá na koukatelnosti. Připočteme-li, že se jedná o německý film a že je to jen projekt pro televizi, zjistíme, že je to až neuvěřitelně dobré dílo. Nemám rád Němce, částečně za to může mé vlastenectví a pro mě stále živá vzpomínka na existenci nacismu a všech událostí s tím spojených a samozřejmě taky je nemusím kvůli často ubohým tv a filmovým projektům a holým zadkům v nich a jejich vyblitým ksichtům a jazyku a spoustě jiných věcí. (tak mě napadá, že asi jsem trochu xenofob). Ale tenhle film se dá. Celkem to odsýpá, zápletka je zajímavá, pointa (přestože předvídatelná) ne zrovna ohraná. I když se člověk o hlavní hrdiny nijak moc nebojí, protože je jasné, že se jim nic nestane, jsou mu sympatičtí. Děj je hlavně nelogická akce. Herci nejsou nijak úžasní, ale na Němce vysokej nadprůměr. Cestování časem je tu jen spíše okrajová záležitost, jeden z nosných kamenů zápletky. Ale je tu taky jedna věc, kterou nejsem ochoten akcepptovat, ať by mi kdokoliv říkal cokoliv. kamera SONY prostě dva tisíce let nevydrží. To mi nikdo nevymluví. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Včera jsem to viděla podruhé a jsem znova spokojená, přestože už ne tolik napjatá jako poprvé. Vynikající nápad, mnoho momentů k zamyšlení. atraktivní prostředí, vydařené akce, sympatičtí herci. Jsitě jsou tam (jako všude) občas nějaký nelogičnosti, ale mohla jsem je úplně bezbolestně pominout. Zajímavý komentář Morien, která řekla mnohé za mě. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

776. hodnocený film: Tenhle dvoudílný film jsem viděl snad 2x a hodně mě bavil. Na to, že se jedná o německý snímek, tak smekám. Hodně podobné filmům typu Andělé a démoni nebo Šifra mistra Leonarda. Až jej znovu shlédnu, jistě přidám delší komentář. 4* Tak jak jsem slíbil, tak to i plním. Film je hodně dobrej a vážně jsem si našel oblibu v německých filmech. Má dobrý náboj a vůbec mi nevadilo, že je tak rozsáhle dlouhej. Vynikající herecký výkon hlavního hrdiny, skvělá zápletka a i když je to trochu přitažené za vlasy (co v dnešní době není), tak fakt velká paráda a zábava. Nakonec musím změnit své hodnocení a doporučuji jej všem, co se vyžívají ve filmech tohoto typu. 5* musím dát a vůbec toho nelituju. 5* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, dobrý začátek, ale pak se to přesně v německém stylu vše utopí v čisté nudě. Těch pár podařených nápadů se zcela ztratí v opravdu hodně přemrštěné stopáži. Mít to kolem 90 minut, rychlejší spád, uvěřitelné postavy a herce či se to aspoň držet úvodního nápadu mohlo to být opravdu hodně dobré. Žel se nepovedlo. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Chvílemi dobré, chvílemi stupidní, chvílemi jsem se válela smíchem. A právě proto, že mne tak pobavili ( například : ...sem se nevstupuje, jen jednou za sto let...a když otevřou dveře, plane tam milion svic), dávám jednu hvězdičku navíc. Jinak je to obligátní honička za pokladem, kde je hrdina z gumy, neustále se mu pletou do cesty nějaké potíže, nějací zloduši, stihne kromě pokladu najít i lásku a nakonec fšééécko dobře dopadne, protože ta kupa mrtvol je za námi a před námi světlé zítřky ( nebo včerejšky?) Prostě, když potřebujete vypnou mozek, ideální volba. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce kostýmů Janne Birck a designér Matthew H. Musse převzali v roce 2003 cenu německé TV v kategorii nejlepší umělecký směr. (Terva)
  • Naike Rivelli (Sharon) a Manou Lubowski (Joshua) zde hrají mladý snoubenecký pár. Zajímavé je, že tito dva herci se díky filmu vzájemně poznali a později se skutečně vzali. Společně mají syna Akashe (*1996). (Nick321)
  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenného románu od Andrease Eschbacha. (Terva)

Reklama

Reklama