Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I když název filmu trochu evokuje krvavou "Coenovic" prvotinu nenechte se zmást. Ve výsledku se jedná o standardní jemně černou romantickou komedii a jeden ze slabších Coenových filmů. Převážnou část filmu zachraňuje šarmantní a jako vždy charismatický Clooney, kterému dobře sekunduje Zeta-Jones v pro ní netypické roli. Výrazně vtipných čátí je ve filmu minimum a i když jsem se nenudil není důvod abych to viděl znovu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších inteligentních komedií všech dob. Geniální scénář, geniální režie, situační černý humor, to vše v právnickém prostředí, kde je humoru obvykle poskrovnu. Prudce elegantní Clooney s vybělenými zuby a dokonale padnoucí kravatou, který postupně ztrácí svou nablýskanou eleganci i ostražitost, když najde soupeře sobě rovného a zároveň životní lásku. Zeta-Jonesová v roli krásné chytré mrchy. Její první manžel Edward Herrmann a jeho mašinka, druhý manžel - B.B.Thornton v roli neodolatelně suchého ropného miliardáře pojídajícího předmanželskou smlouvu. Sladký Jonathan Hadary jako baron von Espy jako svědek i se svým psíkem v soudní síni. T.Aldredge jako přízračný téměř hororový starší partner vypočítávající úspěchy za zvuků Mozartova requiem. Keyes jako Sípák Joe, s nezapomenutelným gagem při záměně antiastmatika a pistole. ... Bravo, Coenové! Trailer: http://www.csfd.cz/film/1608-nesnesitelna-krutost-intolerable-cruelty/videa/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Typický bratři Coeni. Když maj šanci, tak mě nezaujmou a když to nejmíň čekám, tak jsem příjemně pobavenej. Tadyto je ale dost možná jedinej případ jejich kinematografie, kde si nejsem jistej, jestli mám mít radost nebo bejt otrávenej. Pár scén je tam totiž parádních, ale ve velkým se střídají s průměrnými fláky. Takový film Po přečtení spalte je bláznivej od začátku do konce a bavil mě daleko víc. Ale to je spíš o názorech. Mě to nic moc neřeklo, i když jsem se občas kolikrát dost pobavil. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som bola sklamaná celkovým vývojom scenára, ktorý mi ako celok prichodil vykonštruovaný a demonštrácia dvoch opačných pólov lásky prehnaná. To všetko by bolo fajn, keby si celý film udržal formu černej komedie a nezvrhával sa k romantickým úletom. Inak som sa celkom bavila, i keď šanca zaradiť sa medzi obľúbené je nulová rovnako, jako reálna šanca, že by sa toto niekde skutočne mohlo odohrať. Celkovo skôr menej ako 3,5*. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I dnes je možné natočit vcelku dobře odvedenou a místy i nápaditou konverzační komedii, která sice ponělud konvenčně, leč počestně krouží kolem skutečných citů a opravdového života. Fakt, že hrdinové přitom semtam přešlápnou do ne zcela počestného mravna, se v této konstelaci stává druhotným. Sympatickým lidem, jakými v tomto filmu jsou Zeta-Jonesová a Clooney, to rádi věříme. A to přesto - nebo právě proto - že v této romantizující komedii oni i my - jejich diváci a oddaní ctitelé - předem víme, že za hranice ustáleného standardu se podíváme jen tu a tam a naopak poměrně často klopýtneme o sice výjimečné, ale ne zase zcela raritní momenty pod takto vymezenou úrovní. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Bratři Coenovi uvedli, že se na filmu pracovalo téměř 8 let. (D3VIL)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama