Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

numi 

všechny recenze uživatele

Pravý a nefalšovaný rodinný film se vším, co k tomu patří. Někdy se od podlahy zasmějete, jindy na té podlaze raději zůstanete. Příběh je sice tuctovka na každodenní použití, ale to u rodinných komedií opravdu není důležité. Kvalitní animace se zase od Pixaru očekává, takže jediným důležitým kritériem je opravdu ona zábavnost, a ta je na solidní úrovni. Nudou se člověk prostě neukouše. Exisuje spousta lepších animáků, ale také spousta horších. A Život brouka výrazněji nevybočuje ani na jednu stranu. [prosinec 2007] ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mravenec Flik má docela závažný problém - veškeré nápady jak zefektivnit mravenčí práci končí v lepším případě neúspěchem, v tom horším totálním průšvihem. Stejně jako naposledy, kdy se mu podaří zničit veškerou úrodu nachystanou jako úplatek útočným kobylkám. Flik dostane ještě jednu šanci - musí se vydat do města, a najít někoho, kdo by byl mravenčí kolonii ochoten pomoci. Nic netuše se mu podaří najmout bandu broučích cirkusáků, kteří jsou ochotni vzít jakýkoliv job. Dokáže za jejich pomoci kolonii ubránit? Nebo to bude úplný konec? ... Zase jeden z filmů, u kterého se budou bavit jak malí tak velcí. Malým se určitě budou líbit barevní broučci, budou se strachovat o osud mravenečků a nenávidět ty hnusné kobylky. Ti větší zase ocení podařenou animaci (aby ne, od Pixaru se nepodařená animace čekat nedá), vcelku zajímavý příběh (lidské vlastnosti v hmyzím světě jsou docela fajn) a v neposlední řadě dobrá hudba. Nějaké drobnosti by se určitě vytknout daly, ale proč bych to dělal - stejně jako u podobně (stejně) laděného MravenceZ jsem se bavil více než dobře... ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních celovečerních filmů, které stvořila počítačová grafika. Jako průkopník si určitě nevedl Život brouka špatně a nasadil v té době laťku vysoko. Ovšem film asi u většiny publika tratil tím, že ta většina je dospělá populace, film je hodně pro oko dětského diváka. Příběh je hodně jednoduchý, ale vtip tu je - párkrát jsem se od plic zasmál. Takže dávám takových pěkných 80% tzn. 4* ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí.Život brouka je sice o něco dětštější a méně dokonalý než pozdější klenoty tohoto studia,ale přesto se jedná o řádně promakaný animák s pestrým a krásně vykresleným světem hmyzu a perfektní animací.Mezi pixarovkami sice slabší kousek,ale celkově mezi animáky pořád hodně vysoko. 85 % ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Ďalšia úspešná Pixarovská rozprávka. Celkom zaujímavý dej a aj postavičky (mravce), ktoré bojovali o svoju slobodu. Pobavil som sa pri tejto rozprávke a najmä pri mravcovi Flikovi. Malý, zbabelý no vynaliezavý mravec, ktorý neskôr v sebe objaví hrdinu a získa priazeň svojej dávno vytúženej lásky. Spolu so svojimi cirkusovými kamarátmi zachránia mravenisko a žijú šťastne až do smrti. Mohlo by sa tvoriť viacero takýchto rozprávok. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať falošné "nepodarené scény". (JADIM)

Reklama

Reklama