Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová linka je prakticky totožná s dílem druhým, takže nic nového tu opravdu nečekejte. Rambo 3 je vlastně jen bezduchý akčňák, který je postaven na dvou věcech. Na přehršli akce, kterou Peter MacDonald moc točit neumí a Sylvesteru Stallonovi, který v roli udatného a nepřekonatelného Ramba kosí všechny možné i nemožné nepřátele a umí řídit vše od Jeepu počínaje, přes helikoptéru, po tank konče. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento film představuje jeden velký problém. Totiž Rambovo pojetí afghánské revoluce je neslučitelné s pojetím války jako takové čili jako poměrně kontinuálního procesu, který je jen čas od času narušován různě intenzivními momenty diskontinuity. Válečná traumata jsou, podle Ramba, nesouměřitelná. Dvě různá traumata podávají tak rozdílný pohled na svět, že neexistuje žádné vyšší hledisko, na jehož základě bychom tato traumata mohli porovnávat. Změnu svého statutu Rambo objasňuje pomocí tvarové psychologie, podle níž vnímáme zbraně vždy jako celistvé tvary, nikoli jako souhrn jednotlivých částí. Tedy i při přechodu vnímání z jednoho tvaru ke druhému nedochází k pomalému kontinuálnímu přechodu, ale k náhlé, okamžité změně. Tyto příklady náhlých proměn tvarů ve vnímání aplikuje Rambo i na vztah mezi starým a novým způsobem vidění světa. Tato teorie je základem celé koncepce režiséra Peter MacDonalda, která měla nahradit dosavadní graduální koncepci vývoje akční postavy založené na myšlence, že ke změnám bude docházet postupně, metodou část po části. A to všechno proto, že to John Rambo nakonec všechno rozstřílí na sračky. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

A kde je Usáma bin Ládin? Ten v Afghánistánu s Amíky spolubojoval proti Sovětské sborné, ale už nevíme, kolik jim nasázel banánů. Určitě ale skončil na trestné lavici a Amíci mu 2. 5. 2011 uštědřili knockout v Abottabádu. No nic, já jen, že ti bodří mudžahedíni nebyli takoví Sváťové. Co naplat, Rusáci jsou rudí šmejdi a Rambo se do nich musí pořádně obout...to u třetího dílu znamená všechno znásobit a ještě víc zveličit...jasně, to taky většinou znamená horší film. Musím uznat, že tady byli záporáci skvělí...Sověti jsou opravdu vděčný cíl pro likvidaci a z jejich vrtulníků šel kdysi opravdu strach. Ale patos se vyšplhal trochu výš, než kam by to dotáhl Messner...a dalším nešvarem je, že život nepřítele už nemá vůbec žádnou cenu. Taky vám to přijde trochu nebezpečné? Mohli si husiti ospravedlnit zabíjení lidí a pálení klášterů a nevyčíslitelně cenných archivů tím, že církev "má být chudá"? No...pak lze ospravedlnit cokoli.....nebezpečná myšlenka.... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

No tak trochu nadhledu do toho hodnocení, děcka! Je poměrně zajímavé sledovat první polovinu filmu z politického hlediska - jak tehdejšího postavení USA k Afghánistánu, tak dnešního, po operaci Trvalá svoboda. Rambo III pochopitelně není válečným filmem, ale tu politiku v něm prostě nejde ignorovat. Musím se přiznat, že se mi moc líbí Rambo jako tragická postava prosťáčka, kterého zvalchovala jak válka ve Vietnamu, tak pozdější špatné zacházení s ním jako válečným veteránem. Ale o to šlo především v prvním filmu, občas se to dostalo na pvrch i ve dvojce a ve třetím pokračováním se tohle objevuje spíš jen v samotném začátku filmu. Trojka je ve své druhé polovině hlavně neskutečným akčním nářezem, totální destrukcí, oslavou naolejovaného svalstva, "sexepílu" let 80tých. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak, a série je kompletní. Viděno lehce napřeskáčku, ale to nic nemění na tom, že se jedná o nejslabší díl. Nezajímavý Afghanistán a ještě více nezajímavý scénář, kdy už je snaha, udělat z Ramba chodícího supermana, hodně okatá. Vidět musíte všechny, ale jen "trojku" stačí jednou... :-) 40% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Afghánští povstalci ve filmu používají především český samopal vzor 58, který je na první pohled téměř nerozeznatelný od známější ruské předlohy AK-47 Kalašnikov. (Žralok)
  • Sylvester Stallone (Rambo) prohlásil, že v tomto filmu byl ve své životní formě. Během natáčení úvodní scény zápasu s holemi vážil 80 kilogramů s 2,9 procenty tělesného tuku. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama