Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (854)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Osmdesát minut šedé stařecké melancholie bez špetky akce a patnáct minut zrychlené vykrádačky Sám doma. To je ve zkratce poslední Rambo. A něco takového někdo chtěl? Po kvalitní, akcí nabité a hlavně kulervoucí čtyřce, u níž celá série měla důstojně skončit, přišla prakticky neopodstatnitelná ukolébavka, stavící na banálním scénáři a uměle vykonstruovaných emocích k jednorozměrné vedlejší postavě, která je najednou vsazena do zažité série, a diváci z toho mají být naměkko. Zapomenutí hodné pokračování s ošklivými CGI efekty a snímek nehodný jakéhokoliv angažování postavy Johna Ramba. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přímočaré a brutální. Přestože předchozí díl byl podle mě správný konec, tohle na konec nebylo tak špatné. Žádné velké klišé jako "John jede do Mexika a všechno vyřeší". Krvavost v závěru stoupá natolik, že je to až směšné, ale dokázal jsem se na tuto úroveň brutality připravit a bavit se. Bojím se však, že je John Rambo opravdu vymačkaný do poslední kapky a přes "titulkový" závěr bych byl nerad, aby ho Sly ničil opakovaně. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Sly, který tady začíná vypadat, jakoby ho někdo protlačil mlínkem na maso a pak ho narval do střívka, si zde plní svoje divoké gore fest fantazie. Tohle je určitě nejbrutálnější varianta na SÁM DOMA, jakou jsem zatím měl možnost vidět. Mohl bych si sice stěžovat, že je tu Rambo vyrtžen ze svého přirozeného prostředí a že Rambo bez rákosí a džungle není Rambo, ale já jeho kovbosjkou variantu pokorně příjmu. Největší medvědí služba fanservisu tak je (stejně jako u předchozího dílu z roku 2008) absolutní ignorance hlavního hudebního tématu Jerryho Goldsmithe. A přátelé - za dva roky: další díl už je na cestě. Nemohu říct, že mě to zcela naplňuje, ale myslím, že ještě pár let vydržím sledovat kam Stallone kráčí, protože je to docela divná pěšina. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rambo se v posledních dvou dílech změnil a je to pochopitelné, protože ruku v ruce s tím se změnil i Stallone. Zatímco první tři díly ukazují Ramba jako v podstatě dobráka zahnaného do úzkých, kterého politický systém a předsudky ostatních lidí donutí bojovat o přežití, poslední dva díly odkazují velmi dobře na aktuální problematiku v současném světě a neschopnost ji systematicky řešit dostatečně efektivně. A je jedno jestli jsou to války kmenů v Barmě, či lovení děvenek na prostituci v Mexiku. Oboje je a bylo více či méně aktuální a Stallone i Grunberg se drží vlastně v totožných intencích a mantinelech. Poslední díl je tedy pořád ta relativně temná, surová masírka, jen z džungle přírody, se přemisťuje do džungle města. Výstup a jakési poselství stejné. A je tam, jen je potřeba ho v tom kliše, které je kolem zahlédnout. Protože ano, nějak se na to jádro musí naroubovat ten jednoduchý příběh pomsty, aby to vůbec mohlo jít do kin a bylo to alespoň trochu přitažlivé pro ty diváky, kteří v tom vidí jen ty okrajové atributy explicitního násilí, cool zbraní a ikonického hrdiny. Výtky že to už není tak úplně ono - není to ono, pokud se to porovnává s původními filmy, které byly zaměřené úplně jinak a definovaly akční osmdesátky. Je potřeba brát v potaz, že tohle je pořád v jádru ten stejný hrdina, jen žije v jiné době, v jiném světě. Nedosahuje to vysooktanových jatek předešlého dílu, ale tu melancholickou první polovinu beru stejně dobře, jako tu druhou u řezníka na dvorku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není radno nasrat Johna Ramba. I když už je z něj dědula s krátkými vlasy a kovbojským kloboukem co toho namluví za jeden film víc než za všechny předchozí díly dohromady a bere prášky na uklidnění svých válečných běsů, tak tu zabijáckou mašinu která je v něm nelze úplně vypnout a o tom se už brzo přesvědčí ti Mexický zasranci co si dovolí mu unést jediného člověka na kterém mu ještě v tomhle životě záleží a pak to poserou ještě víc a je nad slunce jasný, že za tohle nemůžou čekat nic jinýho než hodně drsnou odplatu. Tak předně co se mě týče dostal jsem přesně co jsem čekal. Nekompromisní erkový oldschool bez rasové a politické korektnosti přesně jak to mám rád a to je v dnešních kinosálech sakra nedostatkový zboží. Stupidní recenze rádoby filmových kritiků mě nerozhodili a těm některým komentářům tady jako, že se tam furt kecá, je to nuda, není to Rambo, akce je až na konci a bla bla bla, se musím smát. Nevím co jako kdo čekal? Že to bude akční jízda od začátku až do konce kde bude Sly s čelenkou a dlouhými vlasy celý film pobíhat sem a tam? Vzpamatujte se! Sly už má přes 70 a tak je jasný, že film je tomu přizpůsobený a přesto to má neskutečný drajv a já se nenudil ani minutu. Co je fakt super, že se hodně vrací ke kořenům celé série a zároveň pěkně přenáší postavu Ramba do současnosti. Nemluvě o tom, že při pár scénách měl i já vyhlášený cynik slzy na krajíčku. Jak může někdo kurwa napsat, že ten film nemá srdce a emoce?! To fakt nechápu. Dílčí výtky mám, ale zametám je pod koberec. Tohle je filmová jízda roku. Aspoň teda pro mě. Bravo Slyi a mockrát díky!95% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • V tomto díle je John Rambo (Sylvester Stallone) podruhé během v celé filmové sérii říznutý nepřáteli vlastním nožem do levé tváře. (Nocturno culto)
  • Počas záverečného masakru v tuneloch hrá z reproduktorov skladba "Five to One" od americkej skupiny Doors. (Casador)
  • Film sa natáčal od 2. 10. 2018 do 4. 12. 2018. Natáčalo sa na Kanárskych ostrovoch, v meste Santa Cruz de Tenerife a taktiež aj v Bulharsku a Španielsku. (sissi18)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama