Reklama

Reklama

Astronaut je v raketoplánu napaden tajemnými oranžovými spory. Následkem toho zmutuje v odpudivé, slizké monstrum, které se po havárii raketoplánu kdesi v lesích na Floridě vydává hledat potravu. Tou by měl být tým, který se vydal vstříc ztroskotanému vesmírnému plavidlu. Kdo vyhraje následný boj o život? Zůstalo v netvorovi ještě něco z jeho lidskosti? (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (16)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Vetřelcem a Predátorem, přičemž si lze vybavit i další snímky - Síla života (1985), Červi (1975) a filmy, kde inteligentní houba ovládá jiné organismy včetně lidí. Nebýt několika počítačových efektů (a místo nich bych uvítal mechanické a práci maskérů) vypadal by snímek jako z poloviny 80. let. Floridské bažiny jsou krásné, i když tady zas tak velký prostor nemají...přesto dojde i na pár krokodýlů. Výzkumný tým spolu s televizní reportérkou a kameramanem hledají trosky kosmické lodi Nautilus. V jejích útrobách se totiž nachází něco, co by rád jeden z vědců získal. To něco jsou ale nebezpečné výtrusy, co začínají proměňovat bažinu a způsobují mutaci zvířat i lidí. Hlavně poslední třetina je výživným béčkem s tragickými dialogy, prkennými hereckými výkony a místy legračními efekty. Nechybí ani děvečky nahoře bez. Protimluv, že bytost nelze zničit ohněm, proto je třeba využít bahenní plyny a zapálit je, je jedním z mnoha. Mě ale tyhle snímky baví, byť jsem čekal trochu větší masakr... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První problémy začali již ve chvíli, kdy jsem si film pustil. Zjistil jsem totiž, že ač několik světových jazyků jakžtakž zvládám, tak maďarština mezi ně rozhodně nepatří. Titulky to dočasně vyřešili, ale co už nedokázaly, bylo odstranění všudypřítomné nudy. Přiznáme se bez mučení, že jsem u toho dvakrát začal usínat a to už neznačilo opravdu nic dobrého. Tohle céčkové hororové scifi zrovna moc dobré podívané nenabídlo. Přestože popisek filmu sliboval něco zcela jiného. Původně jsem si totiž myslel, že půjde o nějakou béčkovou odnož Aliena, což slibovalo samotné slizké monstrum, které mu bylo (hodně) vzdáleně podobné. To ovšem jen v některých záběrech. Na první pohled toto slizké monstrum s hubou plných ostrých zubů a vystřelovacím jazykem, kterým sálo z lidí životodárné tekutiny, nevypadalo vůbec špatně. Bohužel tvůrci jeho „předností“ nedokázali moc využít a v mnohých záběrech vypadalo na můj vkus až moc gumově. A to u podobných filmů nebývám moc náročný. Jenže tady nevypomohl ani samotný scénář. Ten byl plný chyb, nedotažených myšlenek a hlavně nudných pasáží. Atmosféra tu haprovala jak na housenkové dráze, kdy místy skutečně byli cítit náznaky napětí, které ovšem během krátké chvíle odvanul vítr zase někam do lesů. Jediný důvod, proč tomu nedám odpad a alespoň trochu mu navýším procentuální ohodnocení, je tvůrčí myšlenka, která nebyla zlá, ale absolutně nedotažená do zdárného konce a potom těch několik krátkých záběrů, na kterých monstrum nevypadalo zle. 30% ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodové béčko, dějem jednoduché a přímočaré... Několik kusů v džungli, přičemž ženská část se nebojí odhalit podstatnou část svých těl a proti nim slizké monstrum, které vypadá jako kříženec Vetřelce, T-Rexe a pavouka... Gumové masky, sem tam slušná atmosféra, já byl v rámci možností spokojen... ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

No co k tomuhle filmu říct ? V hlavní roli bylo monstrum, tentokrát né to z vesmíru, ale astronaut, který zmutoval v důsledku mimozemských spór ... Kde se spóry vzali a odkud, to není moc z filmu patrné. Snad jen, že by "zaklepali na dveře" jinak nevím. No monstrum bylo, jak bych tak řekl, moc gumové. A to doslova, byla tu gumová hrouda čehosi na němž byly patrné jen jakési končetiny ala kudlanka a hlava, která se tak trochu snažila kopírovat vetřelce. Místo zubaté tlamičky v zubaté tlamě, si tenhle vystačil s "jazykem" kterým vysával z obětí tekutiny. Ačkoliv i tohle monstrum bylo zubaté tak své gumové tesáky nikdy nepoužilo a jen švihalo jazykem. Prostě s vyjímkou scény kdy příšera zaútočí na chýši, bylo celou dobu neskutečně statické a k ničemu. Partička vědců + natáčecí štáb, byla klasická parta céčkových skoro herců a hraní podle toho tak vypadalo. Co se závěru týče, tak byl dost neuzavřený a dával obstojný prostoj pro natočení dvojky, ale pak se někdo probral a tuto myšlenku zavrhl. Myslím, že film měl jistý potenciál, ale bohužel vše bylo špatně, gumová příšera, otřesní herci, špatná hudba, ještě horší triky ... jednu hvězdu dávám za vcelku sympatické (leč moc gumové) monstrum a jednu přidám z nostalgie. 30 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty odpady. Nostalgický snímek u kterého si pár lidí i nadělalo do kalhot. A že to bylo tenkrát ? Dnes se točí horší sračky. Scénář - Patrick Moran. Hudba - Jeffrey Walton. Kamera - Maxwell J. Beck. Podobnost z Vetřelcem je velice zajímavá. Na snímku totiž pracují bratři Skotakové ( Dennis a Robert ), kteří v roce 1986 spolupracovali i na filmu Vetřelec. Bratři Skotakové spolupracují i na snímcích jako je Titanik, T2 nebo X-Men 2. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Podobnost s filmem Vetřelci (1986) je velice nápadná. Na snímku totiž pracují bratři Skotakové (Dennis a Robert ), kteří v roce 1986 spolupracovali i na filmu Vetřelci. (Terva)

Reklama

Reklama