Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Topco 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku veľmi chytľavé! A zhruba v polovici to začína byť aj slušne „praštené“. Nuž, práve "screwball" prvky (príliš divoké naháňáčky, odcudzované a večne zabúdané dieťa ako MacGuffin) mi nesadli. Herecky je to však vyšperkované + potešili odkazy na Mad Maxa v podobe lovca ľudí. PS: tiež vám vykúpenie z väznice v podaní Johna Goodmana prišlo ako predzvesť Shawshanku? :) 3,5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvotný úspech zopakovali Coenovci s prehľadom a získali double! A nie len tak s hocičím. Po ultimátne nekompromisnom filme prišla tradičná oddychovka, humorne ladená akcia so svižným dejom, s tradične originálnymi charaktermi postáv a niekoľkými pamätnými scénami. 80%. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Pořádně ujetý blázinec i na vkus Coenovic brášků. Nicolas Cage je sympaťák (i když tu vypadá jak kokot), Holly Hunter je otravná jak svítiplyn a psychopatický tlustoprd John Goodman nemá chybu. Jako celek to nedrží při sobě a některé scény tam ani nemusely být. Ale stejně mám tenhle film pro jeho nespoutanost a jednotlivé scény (prakticky všechny s Goodmanem) docela rád. 60%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V 80. letech před Kevinem Smithem, Frat packem a já nevím čím vším bych řekl: budiž, Raising Arizona je příjemná a úsměvná komedie na zkrácení dlouhého odpoledne, ale dnes, v rámci celé tvorby bratří Coenů se bohužel nejedná o nikterak silný kousek. Nejde o momenty slabé, jako právě o ty silné, kterých je v jinak průměrné komedii poměrně málo a co mě mrzí ještě víc, že ani z filmařského hlediska se nejedná o nic opojného... Aspoň "akčnější" scény byly zábavné, to se musí nechat, nechybělo mnoho a přemluvily by mě i k vyššímu hodnocení... PS: Nicholas Cage měl šmrnc, ale výkon Holly Hunter mi přišel dosti fádní. 6/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Co se na jednu stranu může zdát jako rodinná komedie s únosem batolete, je ve skutečnosti klasicky skvělá coenovka s originálními postavami, ujetými situacemi a skvělým scénářem. Zde se herecké umění vyvedlo obzvlášť Nichloasi Cageovi (holt jeho dřívější forma byla uplně jinej level), ale i ostatní herci jsou co postava to skvost. Sice se to tady nehemží černohumornejma kouskama a krev tady taky zrovna není v obvyklém množství, ale aspoň je tu pekelný a démonický Leonard Smalls, kterej nešetří králíčky, ještěrky, kvitka, ani lidi. Sice tady není černej, ale jinej dobrej humor tady je v dostatečném množství, takže zábava je zajištěna a usnout u toho můžete jen, pokud jste celej den píchali nebo makali jak kůň. Tohle je prostě komedie, na které si každej něco pozitivního najde. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Nathan Junior nemá vo filme ani jednu scénu, v ktorej plače. Všetky ostatné hlavné postavy áno. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně krádeže dítěte má McDunnough (Nicolas Cage) tetování kačera na levé paži. Druhý den ráno už je však tetování na paži pravé. (agass)
  • Natáčení probíhalo ve státě Arizona ve městech Phoenix, Carefree, Florence nebo Tempe. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama