Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Roztomiloučká Holly Hunter a sympatický padouch Nicolas Cage coby únosci miminka, a celé to režírují Coenovi - to je prostě úlet jak má být. Neskutečně nesympatický "lovec lidí" v podobě motorkáře, John Goodman jako uprchlý vězeň - dobrá práce castingu. A když si k tomu přimyslím ten "main title" - základní titulkovou melodii - nechybí moc k páté hvězdičce. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vtipné dialógy, zábavné scény a výborne zahrané postavy a postavičky. Nicolas Cage s fúzami a čírom vytvoril ksichtové kreácie, ktoré sa nedajú prejsť s kamennou tvárou. Som jediný komu silne pripomínal nikdy nevideného otca Howarda Wolowitza? Život mu nadelil malú ženušku, ktorá mu krásne zmravňuje život a názory. Ich spoločná túžba po dieťati vytvorila sled ťažko zabudnuteľných momentov. Na piedestál by som umiestnil nákup plienok. S každým ďalším pozretím stúpa kvalita zážitku. Vzácna to vlastnosť. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Od Coenů trochu zklamání. Ukřičená taškařice, která až tak vtipná není. Role jsou skvělě obsazené: mladý Cage je sympaťák, Holly Hunter je sladká a lovec lidí je správně odporný. Na filmu mě nejvíce zaujala inovativní kamera Barryho Sonnenfelda.Některé záběry byly opravdu zajímavé a neotřelé, což mám velice rád. Pochválit by se dala i hudba, ale tohle všechno víc jak na 3* nestačí, když se člověk u komedie nesměje, jako že se Naton Arizona nejmenuju. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci opäť raz dokázali, že im nie je žiaden žáner cudzí a že do všetkého do čoho sa pustia, tak aj s veľmi sympatickým výsledkom dokončia. Máme tu roztomilú komédiu plnú gagov, naháňačiek a trefných hlášok, pri ktorej som sa ani chvíľu nenudil. Výsledný pozitívny dojem je korunovaný výborným Cageovým komediálnym hereckým prejavom a tak ako je u tejto režisérskej dvojice zvykom, aj peknou myšlienkou na záver. 75/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přibližně po dobu úvodních 20 minut, jsem byl z filmu nefalšovaně nadšen. Bohužel se snímku poté podařilo, ztratit v mých očích veškerý náboj. Absolutně mě přestal bavit a zajímat děj. Moc nedovedu definovat příčinu. Kromě toho, že jsem od začátku nemohl vystát Nicolasovu mrchu ženu a postupem času mě dokonce přestal bavit i Cage, to nebylo až tak marné. K nějakému tomu lehkému pousmání došlo. Vše měl na svědomí Nathan Arizona, jehož postava byla skvěle napsaná. Bohužel dostala naprosté minimum hereckého prostoru. Jinak jsou po většinu času všichni herci v jedné nekonečné herecké křeči. I bratři Coenovi nějak začínali. A ještě bych měl hodit nějakou poznámku o Donaldu Trumpovi, takže například uvedu, že jedním z jeho předvolebních slibů bylo například snížení daní a tím chce v USA snížit nezaměstnanost a překonat tak období vlády Ronalda Reagana, kdy byla nezaměstnanost vůbec nejnižší. Tento snímek je zasazen právě do období Reaganovi vlády, takže si dovedl najít zaměstnání i psychopatický retard, kterého ztvárnil Nicolas Cage. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Úvodné titulky sa zobrazia až po 13 minútach. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo ve státě Arizona ve městech Phoenix, Carefree, Florence nebo Tempe. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama